Crnogorci „zaključali“ rijaliti programe iz Srbije da bi zaštitili djecu

To je posljedica inicijative koju je podnio „Media centar“ zbog „dugogodišnjeg emitovanja rijaliti programa u kojima se često promovišu nasilje i govor mržnje“

Kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji, u Crnoj Gori će biti ograničeno emitovanje rijaliti programa iz Srbije, prenose podgoričke Vijesti.

Tu odluku je donijela Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu „Media centra“.

Direktor te organizacije, „Media centra“ Goran Đurović rekao je da su u centru zadovoljni odlukom.

„Godinama televizije iz republike Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom cijelog dana rijaliti programe u kojima se često promoviše nasilje i govor mržnje“, naglasio je Đurović.

On je dodao i da je uvjeren da AEM ne bi donio odluku da prihvati inicijativu „Media centra“ da za to nije dobila jasnu političku naredbu od vlasti.

Ministar kulture u Crnoj Gori Aleksandar Bogdanović, pozvao je prošlog mjeseca tu agenciju odgovornu za regulisanje rada elektronskih medija da preduzme mjere zbog, kako je naveo, višemjesečne negativne kampanje, koju protiv Crne Gore sprovode neke srpske televizije.

Iz AEM-a su ipak odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posljedicu potrebe unaprjeđenja zaštite maloljetnika, od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju, navode Vijesti.

Nedeljnik

1 Komentar

  1. Neka su svaka čast.Kome su takvi programi potrebni,koga oni promovišu i ko od njih ima korist.Slažem se i kod nas pod hitno ukinuti rialiti programe.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.