Površnost kao ključna osobina u razmišljanju

“Mi danas živimo kao da je većina ljudi bačena u neku drugu kulturu u kojoj oni, na nivou iskustva, prepoznaju neke obrasce, ali zapravo stvarnog znanja šta te informacije znače nemaju”, smatra Muharem Bazdulj, pisac, prevodilac i novinar.

Gostujući u sjajnoj emisiji Ostavi sve i čitaj, Bazdulj je govorio očuvanju ćirilice i tradicije, promjenama u profesionalnim i moralnim postulatima novinarske profesije, kulturi (ne)pamćenja i falsifikovanju stvarnosti, smislu angažovane umjetnosti i značaju koji književnici i njihova djela imaju u današnjem svijetu. Obavezno pogledajte, razmrdaće vam vijuge.

Muharem Bazdulj (Travnik, 19. maj 1977) je srpski i bosanskohercegovački književnik, prevodilac i novinar. Jedan je od najboljih i najpoznatijih mlađih pisaca na prostoru bivše Jugoslavije.

Pisanje Muharema Bazdulja je visoko cijenjeno u BiH i Srbiji. 2014. godine postao je dobitnik dvije najviše srpske novinarske nagrade: nagrade lista Danas “Stanislav Staša Marinković“, koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, kao i nagrade “Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije, za najbolju kolumnu ili komentar.

Video pogledate na ovom LINKU.

Izvor: RTS / Wikipedia

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.