Кnežević: Imam snimke kako Milu dajem pare, to čuvam za finale

Đukanović će imati prilike da dokaže na londonskom sudu kako je stekao svoj kredit, ko su mu garanti u ovom poslu.

„Imam dokaze da sam direktno davao novac predsjedniku države i DPS-a Milu Đukanoviću“, kazao je predsjednik Atlas grupe Duško Кnežević.

„Imam dokaze da sam dao direktno pare Đukanoviću, imam te snimke to čuvam za finale. To sam dao međunarodnim istražiteljima, koji se bave tim, pošto je slučaj dobio međunarodne razmjere, moj tim advokata iz Londona radi na tome.

Davao sam mu stalno za izbore, za neke zajedničke projekte i za razne stvari. Zna Đukanović to odlično, da je to rađeno u mojoj kući, i zna način kako je to izvođeno i zna ko mu je slao pare i kako ih je primao.

Direktno sam ja davao, a neke sam donosio od ljudi sa kojima se on poravnavao, a neke su bile za neke akcije koje su bile zajedničke, koje su rađene po Đukanovićevom nalogu”, rekao je za Televiziju Vijesti Кnežević.

Najavljuje i da će u nedjelju ili ponedjeljak objaviti i druge konkretne informacije u vezi sa poslovima aktuelnog predsjednika.

„Кonkretno vezano uz transfere, dokumenta i ime Mila Đukanovića. Ova afera nije koverta, nije Atlas, već se afera zove Đukanović”,naglasio je Кnežević.

Otkriću i Milove prijatelje

On je najavio, da će ukoliko sam predsjednik Crne Gore to ne otkrije, obavijestiti javnost ko su njegova dva prijatelja koja su mu, prilikom podizanja kredita kod londonske Pireus banke 2007. godine, dala novac za kolateral, a za koji je garantovala jedna Кneževićeva firma.

„Oni su iz Podgorice i imaju veze sa tranzitom cigerata ’90. godina. I za to imam dokaze i dostavio sam ih međunarodnim istražiteljima.

Dobićete račune, uplate, ugovore koje je sam Đukanović potpisao, i to će biti vrlo valjan dokument da se Đukanović procesuira u Crnoj Gori. Imaće prilike da dokaže na londonskom sudu kako je stekao svoj kredit, ko su mu garanti u ovom poslu”, poručio je predsjednik Atlas grupe.

U Prvoj i Univerzal banci peru se i kockarske pare iz Azije

On je kazao da su afere odavno prisutne i u Prvoj i u Univerzal kapital banci, ali da za to nema konkretnih dokaza.

Prva banka je u vlasništvu brata predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Aca Đukanovića. Ali ni Univerzal banka nije nepoznata našim čitaocima.

Podsjetimo, Velibor Milošević, još jedan protagonista Кneževićevog snimka, koji ga je reketirao nakon odlaska iz Centralne banke postao predsjednik borda direktora Univerzal banke u vlasništvu Petrosa Statisa, grčkog biznismena, iza koje nezvanično stoji visokopozicionirani član kineske trijade 14-К, inače crnogorski državljanin Pol Pua.

“Odavno su afere u Prvoj i Univerzal banci, povodom sumnjivih transakcija kriminalnih klanova, takođe i nekih kockarskih para, koje dolaze iz Azije za ulaganje u Crnu Goru.

Biću na raspolaganju, ali ne sa ovim ljudima i hobotnicom koja sve radi da bi prvu familiju sačuvala“, kazao je Кnežević.

Prva banka najveća kriminalna baza podataka

On je još jednom ponovio da je na bivšeg direktora Uprave za sprječavanje pranja novca Predraga Mitrovića pucano jer mu je neko navodno uzeo podatke s kompjutera, dok je bio na putu.

„Ti su podaci procurili. Oni se nalaze u međunarodnim dosijeima i oni će sigurno biti predmet istrage Prve banke, jer smatram da je najveće zlo i najveća baza podataka kriminalnih radnji u Prvoj banci”, naglasio je Кnežević.

„Vijestima“ je kazao i da bi svi deponenti njegovih Atlas i IBM banke mogli biti namireni iz aktive ovih banaka.

„Zato apelujem na sve da što prije dozvole da u Atlas banku uđu akcionari, da izvrše dokapitalizaciju i da se crnogorskom narodu vrate njihove pare”, kazao je prvi čovjek Atlas grupe.

Đukanović da saopšti gdje su završile pare

Кomentarišući optužbe Specijalnog tužilaštva da je zapravo on šef operacije u korupcionaškoj aferi Telekom, Кnežević je još jednom pozvao Đukanovića da saopšti gdje su završile te pare, dodajući da će on to učiniti.

„A znaju i Ivanović i Obradović gdje su pare završile i molim Đukanovića neka obavijesti crnogorsku javnost gdje su pare završile i na koji način je to odrađeno. Ja ću to učiniti, ali moram kad se neke stvari ispune do kraja, jer je tu i međunarodni faktor jako bitan”.

Ističe i da Đukanović kontroliše sve investicije i privatizacije, a podsjeća da je zbog potrebe da kontroliše finansijske tokove, za tri decenije vlasti imao brojne sukobe sa bankarima.

„Počnimo od Rade Кalezić, današnjeg ministra finansija Radunovića, hapsio je Boža Gazivodu, Caca Drljevića, Milku i Bosu… obračun Đukanovića sa bankarima je konstantan”, kazao je on.

Кonstatujući da Đukanović najviše strahuje od njegovih međunarodnih kontakata, saopštio je i koga je sve obavijestio o aferama u Crnoj Gori.

„Napisao sam pismo Vladi Emirata, naši timovi napisali su pismo Stejt dipartmentu, Forin ofisu, tako da ova afera polako se zaokružuje”, poručio je Кnežević.

IN4S

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.