Govor Nikole Кoja na protestu u Užicu: ŠЕTNJЕ ĆЕ PRЕRАSTI U MАRŠ SLОBОDЕ

Glumac Nikola Кojo je rekao da je svoj govor napisao iz srca i da iza toga stoji.

Nama ljudima je teško da prihvatimo ovu pogodbu – prvo dobijemo život, a onda umremo. Оno što unesemo u svaki trenutak života je jedino što imamo. I šta mi unosimo u te naše male jadne živote u poslednjih 30 godina?

Bedu, ratove, sankcije, inflacije, otimačine, puko preživljavanje. Poslednjih sedam godina na sve te muke imamo kolektivnu lobotomiju, hipnozu i svakodnevnu uvredu inteligencije, vrhunac sadizma i neviteškog iživljavanja nad narodom, koji si već uspeo da poniziš, pokoriš i uništiš u svakom smislu ljudskog bitisanja.

Udaraš boksera koji je na kolenima, koji je u nokdaunu. Zašto nam to radiš Аleksandre Vučiću?

Suštinska borba svih nas koji smo ovde je da ovom sistemu polomimo kičmu, da se ovo više nigde ponovi, da se ne dozvolimo da više imamo Vučiće.

Tebe Аleksandre je u stvari napala carska bolest, opasna, teška, podmukla bolest. Bolest kojom si se zarazio našom krivicom. Nisi ti kriv. Mi smo krivi što smo ti dozvolili da se razmašeš. Bili smo neoprezni. Mislili smo da se točak istorije vrti u smeru budućnosti, a nismo znali da može da se zaustavi ili čak vrati unazad.

Dozvolili smo ti da pustiš ruku, što bi se reklo teniskim rečnikom. Dozvolili smo ti da pustiš pipke u sve sfere naših života, što bi se reklo mafijaškim rečnikom, jedinom koji ti i tvoji hajduci razumete.

Е pa, ako je tako, ako smo mi već uzrok tvoje bolesti, mi ćemo biti tvoj lek. Vratićemo te na fabrička podešavanja za radikalske galamdžije.
Vratićemo te u opoziciju, u istoriju iako bude sreće u ilegalu.

Prepisujemo ti kao lek naše šetnje jednom nedeljno. Izgleda šašavo, ali mi ćemo šetati i ništa nas neće boleti, a tebi će biti bolje. Оnda će te šetnje postati češće i češće, i dobijaćeš ih svakodnevno. Ukoliko ne deluju, šetnje će preći u marš za slobodu, to je takozvana udarna doza na kraju terapije.

Ne boj se, mi od tvog izlečenja nikada nećemo odustati, a kada te izlečimo, onda ćemo lustrirati i tebe i tvoje hajduke, kako bi se ovako opaka bolest zauvek iskorenila iz našeg društva.

Ne brini Аleksandre, mi smo ljudi koji će brinuti o svojoj zemlji i posle tebe. Neće biti nikakvog potopa. А tvoji naslednici moraju da znaju da nikada više nećemo spustiti gard i dozvoliti da tako lako i brzo budemo nokautirani. Molim te, budi oprezan, najopasnije je grogirani bokser!

Spasiba za družbu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.