Mi već sad treba da razmišljamo kako ćemo skinuti sa vlasti ove što će skinuti ove što su sad na vlasti

Najnoviji istupi Vukote Govedarice pokazali su da u Republici Srpskoj nema opozicije. Protivnici demokratije, zakona i prava žele da zauzmu mjesto predsjednika. Naravno, jedan takav je već zauzeo to mjesto. Savez za promjene je sasvim opravdao promjenu imena u Savez za pobjedu.  Jasno je da oni ne žele promjene nego vlast. I to je ljudima u manjim opštinama u kojima je opozicija na vlasti sasvim uočljivo. Gdje se jasno vidi da načelnici i direktori iz reda opozicionih stranka rade upravo ono što rade i oni iz vladajuće koalicije.

Normalan čovjek zaista nema za koga da glasa, a da ne izgubi dostojanstvo!

Naš je problem što mi ne možemo naći čak ni predsjednika, premijera i ministre, a da ne spominjemo 83 poslanika Narodne skupštine, koji nisu protivnici demokratije, zakona i prava.

Govedarica je zadnjim svojim izjavama pokazao da nije studirao filozofiju i sociologiju, nego „DIF“, mada su mu izjave u rangu profesora srpskog jezika ili istorije. On je pokazao da se uopšte ne razlikuje od Dodika ili „nedajbože“ Vojina Popovića.

Problem je, ne samo taj što Vukotu podržavaju, nego što značajne kritike ovakvih njegovih istupa i nema. Čak je i nepoželjna.

 A ne možemo da ne uporedimo ovakvo stanje sa onim kada smo svi priželjkivali da SDS ode sa vlasti. Atmosfera ista kao ova sada. Samo što je tada ulogu Govedarice imao lično Dodik.

I tada je Dodik pokazivao znakove i simptome „baje“. Njegov mafijaški karakter se mogao jasno prepoznati. Ali svi smo u početku „nekritički“ i olako prelazili preko Dodikovih sitnih lopovluka, jer je obećavao bolji život. Borbu protiv korupcije oličene u SDS-u. Da se budžet RS-e vrati iz gepeka SDS-ovaca u institucije. Zatim smo prelazili preko onih krupnijih. Onda je Dodik postao toliko moćan da nismo smjeli ni ukazati na kriminal i korupciju.

Sada želimo da Dodikov režim smijenimo isto kao onaj SD-Sov. Ali alternativa nam je Govedarica. A Govedarica zaista ima sreću i šansu, zbog toga što u Republici Srpskoj nema pametnih i normalnih ljudi kojima su njegove izjave sporne.

Stanje je takvo da bi opozicija zaista mogla uzeti vlast. Narod je željan promjene. I u toj želji prelazi preko svega. Kritika Govedarice je čak nepoželjna. Naročito nekoliko dana pred izbore. Ako zanemarimo one iz redova vladajuće koalicije. Ali one su politikantske.

Mi od dva zla opet  moramo izabrati manje. A kod nas se ono manje uvijek pretvori u veće.

A kada vidimo koliko je vremena potrebno da se smijeni jedan režim, ovaj Dodikov ili onaj Miloševićev, recimo. Kada znamo da to može potrajati godinama i decenijama, onda nam je jasno da mi već sada treba da razmišljamo kako ćemo skinuti sa vlasti ove što će skinuti ove što su sad na vlasti.

Blogeras

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.