Omladino, srećan put!

Prije neki dan sjedim sa dva studenta, ozbiljna studenta veoma jakih fakulteta. Slušam ih, uče, polažu sve u roku, odriču se stvari koje mladi treba da rade i sve to sa jednim ciljem – da odu „preko“. U drugu zemlju, među drugi narod, jer „tuđe“ jezike su vrlo dobro naučili.

Zašto!? Treba li pitanje „zašto“ da se postavi!? Ili je narod toliko zaslijepljen (neću da kažem glup!) pa ide sa gavom u torbi.

Glasate, jer će biti bolje… Obećao je veće penzije, bolje plate… Obećao…. obećanje ludom radovanje

Neće biti veće penzije. I dalje ćete primati minimalac na banku (ostalo u ruke, tajna da ostane). I dalje će roditelji zadnji dinar da daju, da bi dijete dobilo zvanje fakultetski obrazovanog čovjeka i da bi bilo na Birou.

I dalje će djeca poginulih boraca da rade po kafićima, da se nadaju bakšišu (jer od plate nema ni za režije) dok neki sa privatnim ili čak kupljenim diplomama uživaju u kožnim stolicama.

I dalje će djeca sve manje da viđaju svoje očeve, jer rade po 16h, iako su prijavljeni na 4h. I dalje će majke da rintaju za neke druge gospođe koje su se dobro udale.

Poslije kažu ode omladina. Normalno da ode. Ide za svojom srećom. Ide sa minimalnim džeparcem koji mu je njegova država dala. Ali, zato će ga neka druga debelo nagraditi za to.

Omladino, srećan vam put.

Slavica Lazić

Slavica Lazić
Latest posts by Slavica Lazić (see all)

2 KOmentara

  1. Ali sve to zato sto su to njihovi ocevi -djedovi htjeli…sjecam se da su mnogi srpski politicari govorili…“Jesti cemo i korijenje ako treba …“, ati djedovi-ocevi su aplaudirali i vjerovali kako je nacionalno (srpstvo ) najvaznije.
    Na Balkanu se jedna lekcija vrlo brzo nauci….Kada ti neko pocne pricati o otadzbini, patriotizmu i sl.odmah mu udari samar…Taj ti prodaje nesto bezobrazno i pokvareno….
    Zato…Dragi moji…Sve je to zato sto ste vi(mi) to Sami trazili

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.