Istinita priča o tome kako je agent FBI-a pao na koljena pred patrijarhom Pavlom

S pravom se može reći da je patriharh Pavle jedna od omiljnih ličnosti u nas Srba.

Postoji mnogo priča i anegdota koje se ispredaju o njemu i nakon njegove smrti, a govore o njegovoj ljubavi prema Bogu, ali i svemu onome što je Bog stvorio i zahvalnosti na tome.

Tako je u jednom periodu svog života kada je otišao u službenu posjetu SAD kako bi obišao srpske eparhije na sjevernoameričkom kontinentu, uspio čak da ostavi bez riječi i jednog FBI agenta koji ga je čuvao i koji nije mogao da vjeruje šta mu se ukazuje pred očima.

– Polazeći s jednog na drugi kraj Amerike, iz Los Anđelesa u Čikago, u ljeto 1992. godine, dok je bio u misiji povratka u kanonsko jedinstvo Srpske pravoslavne crkve njenih američkih otcijepljenih eparhija, Njegova svetost patrijarh srpski Pavle zavrnu mantiju i uđe u vode Pacifika. Postoja tako neko vrijeme, zagledan u daljinu i u visinu, očigledno s molitvom u sebi, sagnu se i iz vode uze dva bijela kamenčića, poljubi ih i stavi u džep, potom prekrsti se i krenu prema kolima koja su ga nedaleko odatle čekala. Jedan od agenata američkog FBI, koji su bili u obezbjeđenju, priđe, kleknu na koljena i poljubi ruku srpskom patrijarhu, rekavši glasno: “Ovo je svetac koji hoda!”

Takav je bio patrijarh Pavle, čovjek za koga se mnogi pitaju šta se još čeka da bi se proglasio za sveca.

OPANAK

1 Komentar

  1. Isto tako je istina da je za njegova vakta Srpski narod pretrpio najteža stradanja u novijoj istoriji dijelom i greškom/namjerom naših vođa a da Pavle ne reče nijedne protiv njih. Svaka vlast je od boga i tako je već 2000 godina a uskoro će i Mladen u svece

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.