Zmaj od Šipova osniva stranku

Ilija Grahovac izašao je na kratko iz rijalitija „Parovi“, da bi obišao svoju farmu stoke u Šipovu i majku Boju koja ima 85 godina. U razgovoru za Alo, najavio je osnivanje svoje partije.

– Kada sam došao u moju Republiku Srpsku i moje Šipovo, u razgovoru sa komšijama i prijateljima, i slušajući i gledajući televiziju, vidio sam neke stvari koje mi se nisu svidjele i koje su me zabrinule. Vidio sam da u Bosni i Hercegovini ne rade važni državni organi, da se političari međusobno svađaju i bore samo za vlast i fotelje, a narod sve teže živi. Posebno me zabrinulo kada sam vidio da vođe pojedinih stranaka i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokušavaju da se zaustavi rad Skupštine, da se napada moj predsjednik Milorad Dodik, da se narod poziva da ruši vlast. To me mnogo zabrinulo i naljutilo.

Zbog svega toga odlučio sam da formiram moju – Zmajevu stranku, i da idem na izbore koji će ubrzo doći. Pa, ja sam dobar domaćin – kralj stočara Republike Srpske i mnogo popularan čovjek, mene zna svijet. Ja sam pravnik, znam šta je politika i država. Ne mogu više da gledam kako napadaju na moju Republiku Srpsku i njene institucije, neki ljudi koji ne mogu da budu ni predsjednici mjesne zajednice, a hoće da budu vlast i da sjednu u fotelje. Narodu je dosta laži i galame, narod hoće da radi i bolje živi. Vlast se dobija na izborima, a ne na ulici. Idemo na izbore, pa kome opanci a kome obojci. Narod će da odluči ko će biti vlast – kaže Zmaj od Šipova i dodaje:

– Čim spustim stoku sa planine i pripremim hranu, vraćam se u „Parove“. Tamo ću kontaktirati Vojislava Šešelja jer sam ja radikal. Razgovaraću i sa Milomirom Marićem mojim prijateljem i iskusnim novinarom o nekim političkim pitanjima i potezima koje planiram da povučem. Namjeravam da iskoristim moju medijsku popularnost, a zamoliću prijatelje iz prošlih i sadašnjih „Parova“ i širom svijeta da se uključe u moju kampanju. Planiram da Bora Drljača, Era Ojdanić, Lepa Lukić, Đus i još neki pjevači pjevaju na mojim mitinzima. Moja rijaliti žena Vesna Rivas vodiće političke tribine i kontaktiraće sa medijima, a program će voditi najbolji voditelji moje Hepi Televizije: Jovana Jeremić, Bojana Ristivojević i Anđela Lakićević, a šef parade biće Zmaj od Šipova. U izbore planiram da uložim značajna sredstva i pokazaću ko je „tata igre“, a moji obožavaoci će biti uz mene i sav pošten narod u Republici Srpskoj i BiH – naveo je Zmaj.

Iza Zmaja stoji Dodik?

Ilija Grahovac je nedavno boravio i u Laktašima, gdje se susreo sa liderom SNSD Miloradom Dodikom. Nedugo nakon toga u medijima je najavio formiranje političke partije, što bi moglo da znači da će imati i Dodikovu podršku za ovaj poduhvat.

Na skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Blatnici kod Teslića, tokom kampanje za lokalne izbore 2016. godine Zmaj od Šipova jepodržao kandidata ove stranke za načelnika Teslića, Dragana Bogdanića.

-Ja sam čovjek veličine svoje, sav je svijet čuo ime moje! Neće niko nada me!-poručio je Zmaj sa govornice, pozdravljajući Dodika i pružajući otvorenu podršku SNSD-u.

BUKA

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.