Dodik nije prodao stan u Beogradu?!

Tvrdnje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o porijeklu 200. 000 evra koje je 29. maja unio u BiH iz Srbije demantuju podaci Katastra nepokretnosti Srbije prema kojim je stan u beogradskoj ulici Bulevar Kralja Aleksandra i dalje u njegovom vlasništvu.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić otkrio je da je predsjednik Srpske Milorad Dodik na Carinskom referetu Aerodroma u Banjaluci 29. maja prijavio da u BiH unosi 200.000 evra u gotovini.

Na novinarske upite o porijeklu novca, Dodik je uz salvu uvreda na račun Mektića odgovorio da je novac dobio od prodaje dva stana koja se nalaze na broju 306 na Bulevaru Kralja Aleksandra.

Na drugoj strani, predsjednika RS u takvim tvrdnjama demantuju javno dostupne informacije iz Katastra nepokretnosti Srbije prema kojima se stan broj 92 još uvijek nalazi u vlasništvo Dodika dok se stan broj 91 odnedavno nalazi u vlasništvu privatne firme.

Zanimljiva je i informacija da su se Dodikove nekretnine spominjale početkom 2016. godine kada je problematizovano dizanje kredita u Pavlović banci za kupovinu nekretnine u Beogradu.

Dodik je tada rekao da se stan u Beogradu nalazi pod hipotekom. Postavlja se pitanje kako je uopšte predsjednik Srpske mogao tvrditi da je uspio prodati stan koji je pod hipotekom od novembra prošle godine.

Sve zavrzlame u vezi s Dodikovim unosom 200.000 evra u BiH trebala bi riješiti Agencija za istrage i zaštitu koja će u narednom periodu ispitati porijeklo unesenog novca.

Ova informacija potvrđena nam je i u Upravi za indirektno oporezivanje BiH iz koje su saopštili da je Dodik unio 200.000 evra u BiH dana 29. maja 2017. godine te je istu količinu novca uredno prijavio carinskoj službi na Carinskom referatu Aerodrom Banjaluka.

„Samim tim je ispoštovana zakonska procedura, dok je UIO obavjestila Finansijsko obavještajno odjeljenje SIPA u skladu sa Zakonom o spriječavanju pranja novca“, rekli su iz UIO BiH.

KLIX

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.