Da li je u toku zvanična akcija mjerenja štetnog zračenja u Trebinju?

Povodom vijesti koju smo objavili u petak 14. maja ove godine, a koju možete pogledati OVDJE, danas smo kontaktirali Odjeljenje za inspekcije i poslove komunalne policije Grada Trebinja.

Dobili smo informaciju da nije u toku nikakva zvanična akcije mjerenja nivoa štetnog zračenja i da građani, ukoliko sumnjaju da je u pitanju lažno predstavljanje ili neki drugi oblik prevarne radnje slučaj prijave MUP-u koji će preduzeti neophodne korake.

Da napomenemo, od naših čitalaca smo u prethodnih nekoliko dana dobili dojave da se nekolicina lica predstavljaju kao radnici koji obavljaju mjerenje nivoa geopatogenog zračenja, da bi nakon obavljenih radnji građanima nudili odgovarajuće „zaštite“ u obliku prostirki čija je cijena preko 1000 KM, pri tome ističući da je nivo zračenja na tim mjestima daleko iznad dozvoljenih vrijednosti. Sklapanjem ugovora odmah nakon obavljenog mjerenja, cijena „zaštite“ drastično pada pa je možete dobiti za svega 500 KM.

Sve ovo mnogo liči na prezentacije koje se organizuju po kućama i stanovima sa ciljem da se prodaju određeni artikli, ali ovdje se obavljaju mjrerenja čije vrijednosti su pod velikim znakom pitanja, pa je logučan strah naših sugrađana da se radi o svjesnom pokušaju obmane.

Leutar.Net

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.