OBRATITE PAŽNJU – u toku je akcija „Prevencija i zaštita od geopatogenog zračenja“?

U posljednja dva dana dobili smo nekoliko mejlova i telefonskih poziva naših čitalaca kojim su nas obavijestili da su primili pozive od izvjesne agencije za “prevenciju i zaštitu od geopatogenog zračenja”.

Kako su naveli naši čitaoci, riječ je o dva lica koja se predstavljaju kao agenti firme koji su dobili zadatak da na području grada Trebinja kontrolišu izloženost građana geopatogenim zračenjima. Kako navode, akciju finansira Noveški kraljevski institut i mjerenje u jednoj prostoriji je besplatno. Svako naredno plaća nosilac domaćinstva koje posjete. Po završetku “mjerenja” ukućanima predlažu da sklope ugovor uz pogodnost plaćanja na rate, s tim da je sklapanje ugovora na licu mjesta 50% jeftinije u odnosu na naknadno. U pitanju je kupovina predmeta koji košta više od 1000 KM, ali ga možete dobiti po dvostruko nižoj cijeni ako ugovor sklopite odmah.

Čitaoci koji su nas obavjestili o ovoj akciji su skeptični jer su kod svih izmjerna zračenja u gotovo smrtonosnim vrijednostima, što je kod njih izazvalo i osjećaj nelagode jer su upozoreni da mogu dobiti najgore bolesti ako se adekvatno ne zaštite.

Ono što su naveli je da se lica nisu predstavila imenom i prezimenom, niti su pokazali neku službenu legitimaciju ili drugi dokument koji potvrđuje da je zaista u pitanju neka zvanična akcija.

Tragom ove informacije kontaktirali smo firmu koja je zaista registrovana u Sarajevu i razgovarali sa odgovornim licem. Od njih smo dobili informaciju da se ova firma danas bavi sređivanjem prostora u stambenim zgradama, čišćenjem liftova, stubišta, okoline  sl. Rečeno nam je da djelatnost prevencije i zaštite od geopatogenih zračenja ne obavljaju već nekoliko godina, da se firma podijelila i da nemaju uvid u rad lica koja danas rade testiranja na području Trebinja.

Budući da još nemamo informaciju iz gradskog Odjeljenja za inspekcije, naš prijedlog je da tražite lična dokumenta osoba koja namjeravaju ući u Vaš dom, zvaničan dokument kojim su ovlašteni da vrše pomenuta ispitivanja i sertifikate da su baš te osobe ovlaštene i osposobljene da ih izvode.

Sjutra u toku dana pokušaćemo dobiti više informacija od gradskog Odjeljenja za inspekcije.

Pročitajte članak koji je prije pet godina objavljen na RTS-u i uporedite sa svojim iskustvom. KLIKNI OVDJE

Leutar.Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.