Dodik: „Ljubija je prodana!“ (VIDEO)

Odbor za privredu Narodne skupštine Republike Srpske donio je zaključak u kojem se traži da se sa Dnevnog reda sjednice Narodne skupštine povuče odluka Vlade Srpske o poradji državnih akcija Rudnika željezne rude’’ Ljubija’’ Izraeli Investment grupi. Za povlačenje su glasali predstavnici SDS, NPD, PDP i DNS. Pet članova je bilo suzdržano.

Ono što je Odbor za privredu izglasao, Vlada ne želi i neće da prihvati. Zaključak Odbora potpuno je bezvrijedan i za predsjednika Republike Srpske.

Odluke Odbora, protesti radnika, upozorenja opozicije – ništa od navedenog neće pokolebati vlast u namjeri da Ljubiju prodaju „Izreali investment grupi“.

Predsjednik Srpske je već izračunao šta može sa 93 miliona koliko nudi Evegenij Zotov. Povećanje penzija, izmirenje obaveza prema poljoprivrednicima, likvidnost Vlade i fininansijsku stabilnost do kraja iduće godine.

To nije tačno – tvrdi SDS-ov Dušan Berić. Umjesto Dodikovog ništa, Berić predlaže nešto. A to nešto je kaže jasan koncept koji Vlada ne želi da prihvati.

Za povlačenje Vladine odluke o prodaji Ljubije sa Dnevnog reda glasao je i DNS. Dok Milorad Dodik danas tvrdi da nema nesuglasica sa DNS-om, šefica Kluba i danas upozorava izvršnu vlast.

Osim DNS za povlačenje tačke iz skupštinske procedure glasao je i nezavisni poslanik Vojin Mitrović. Tvrdi da još nije odlučio kako će glasati. Javna je tajna da se krenulo u otvoreni lov za sakupljanje većine.

Na skupštinskom odboru suzdržan je bio i Admir Čavka iz Koalicije „Domovina“. Ranije je javno priznao da je ponuda bilo. Danas nije želio da bilo šta komentariše. Pogledom je samo iz skupštinskg hola ispratio proteste radnika „Mitala“. Za to vrijeme Ivana Lovrić takođe iz Koalcije ’’Domovina’’ slučajni ili ne bila je u skupštinskom restoranu. Za istim stolom sa DNS-ovim Duškom Ivićem.

Pred kamere ne želi, o eventualnom lobiranju još manje. Vlast je sve smislila, još samo da obezbjede potrebnu skupštinsku većinu. „Ljubija“ će na dnevnom redu biti 16 maja.

BNTV

2 KOmentara

  1. Pa prodao je sve što je naumio, pa što nebi i Ljubiju. Pa on samo radi za svoje gazde sa zapada koji su ga doveli 98 godine, a zna se kako je doveden. Ali šta je tu je tražili smo dobili smo, sve se naše društvo pretvorilo u partokratiju u kojoj se isti ljudi pitaju od rata naovamo, i tako će i ostati. Još uvijek postoji jak elemenat bivšeg DB-a u našem narodu, koji sa svojim radom deplasiraju sva pozitivna kretanja u Republici Srpskoj… Nema niko od naših vlastodržaca da izađe pred narod i kaže „ja nemogu uraditi to i to, jer mi tako nalažu neke strukture koje nijesu dio R.Srpske i podnosim neopozivu ostavku“, te da obrazloži šta se od njega traži, itd, itd…

  2. „Znam dan i sat kad će biti usvojen zakon o akcizama“ bilo je prije samo nekoliko dana. Iskreno rečeno zaboli me vršnjak za Ljubiju Prijedor i PC u životu mi je dala samo pušku a i ISIL bi mi dao više

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.