Zakon o akcizama će, ipak, biti usvojen. Dodik smatra da nije veliko poskupljenje!

Beograd Milorad Dodik intervju 0808 2012 foto Dragan Milovanovic
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će već početkom naredne sedmice u parlamentu BiH u vanrednoj proceduri biti usvojen zakon o akcizama koji je jutros usvojio Dom naroda.
 Ovaj zakon, koji je uslov za isplatu druge tranše MMF-a, biće, kako je rekao, usvojen prije zasjedanja Izvršnog borda direktora u Vašingtonu, dodajući da „može da kaže i tačan dan i sat kada će se to desiti“.

On je rekao da su delegati SNSD-a bili na sjednici Doma naroda, kao što su bili i na Predstavničkom domu, jer je to sada u interesu Republike Srpske da se poboljša finansijsko stanje na računima.

Dodik je rekao ne očekuje da budu povećanje cijene u Republici Srpskoj, te je poručio da onaj ko to i uradi jeste ustvari špekulant.

„Ovo jeste udar na neko poskupljenje, ali treba znati da je cijena nafte u nekom ranijem periodu bila daleko viša nego što je sada, a cijene mnogih drugih stvari ostale su iste. I onda kada je cijena nafte u maloprodaji bila tri KM, niko nije snizio cijene zbog toga“, rekao je Dodik.

„Imamo velika prava koja su data različitim kategorijama stanovništva, ali nismo išli u njihovo ukidanje i održavano sistem. Redovne su plate, penzije…“, naveo je Dodik.

Izvor: RTRS

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.