Štrajk „zamrznut“, Dodik častio

Radnicima „Željeznica Republike Srpske“ danas je uplaćena februarska plata, nakon čega su štrajkači obustavili štrajk glađu i deblokirali prugu na ulazu u Željezničku stanicu Banjaluka.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je došao nenajavljeno među radnike ŽRS na Željezničku stanicu Banjaluka, rekao je da im je danas uplaćena februarska plata, te da, u skladu sa razgovorima sa predstavnicima Štrajkačkog odbora, očekuje da prekinu štrajk glađu i deblokiraju prugu da bi bio uspostavljen saobraćaj.

Štrajkači su pristali na prijedlog predsjednika. Obustaviti su štrajk glađu. Ukoliko obećanja ne bi bila ispunjena vraćaju se na staro ali najavljuju i još rigoroznije mjere.

Dodik je naglasio da će se nastojati da martovska plata bude isplaćena na vrijeme, kao da ubuduće redovno uz platu budu uplaćivani putni troškovi i naknade za topli obrok.

Leutar.net Štrajk "zamrznut", Dodik častio

Kada je riječ o dugovanjima iz ranijeg perioda, on je naveo da je to moguće riješiti jedino uz program restrukturisanja ovog preduzeća, te da država radnicima ne spori te obaveze.

„Mi sada nemamo taj novac da bismo to mogli jednokratno riješiti“, rekao je Dodik.

Nakon što se obratio Dodik je pozvao okupljene radnike da sa njim odu na piće u obližnji kafić u blizini Željezničke stanice Banjaluka.

Jedan od članova Štrajkačkog odbora Zlatko Marin rekao je novinarima da radnici obustavljaju štrajk glađu i blokadu pruge na ulazu u Željezničku stanicu Banjaluka, ali da ostaju pri ranijem zahtjevu da se protiv onih koji su protestovali i štrajkovali glađu ne vodi disciplinski postupak.

Izvor: Srna/Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.