Čudo kod Dubrovnika: Modrić i Kovačić ulažu u projekt „Hrvatski san“ vrijedan milijardu eura, pogledajte kako će izgledati

Nakon brzog ispadanja s Evropskog prvenstva u nogometu, Mateo Kovačić i Luka Modrić otišli su na ljetovanje koje je uključivalo i posjetu Dubrovniku, a sada se pojavila infromacija da planiraju biti dio velikog biznis projekta na Jadranu vrijednog milijardu eura.

Naime, Modrić i Kovačić su tokom posjete Dubrovniku „uhvaćeni“ u društvu poduzetnika Vicenca Blagaića, koji je nedavno najavio start velike investicije na lokalitetu Tri sestrice u blizini Dubrovnika, tj. na početku poluotoka Pelješca.

Sastanak je potaknuo nagađanja o njihovom ulasku u projekt koji vrijedi 920 miliona eura, prema informacijama koje su objavljene.

Blagaić je pokrenuo taj projekt prije 17 godina otkupivši zemljište, a sad je najavio početak investiranja. Cijeli projekt je javan i može ga se pronaći na stranici Ministarstva gospodarstva. Planirana površina golf terena je 205 hektara, od čega je 27,3 predviđeno za izgradnju.

Građevinski zahtjevi unutar zone omogućuju izgradnju građevina do pet spratova, s maksimalnom visinom od 20 metara, s obzirom da 40 posto građevinske parcele treba urediti kao parkove i prirodne zelene površine.

Leutar.net Čudo kod Dubrovnika: Modrić i Kovačić ulažu u projekt "Hrvatski san" vrijedan milijardu eura, pogledajte kako će izgledati

Infrastruktura projekta usklađena je s postojećim prostornim planovima. Projekt je u 100 posto privatnom vlasništvu, a smješten je u središtu Dubrovačko-neretvanske županije, na istočnoj obali Jadrana u koridoru koji povezuje srednju i istočnu Evropu.

Projekt „Dubrovnik – Tri sestrice – Hrvatski san“ se prostire na ukupnoj površini od oko 260 hektara, od čega je 40 hektara planirano za luksuzni turistički resort s hotelima, turističkim centrom i dodatnim objektima.

Leutar.net Čudo kod Dubrovnika: Modrić i Kovačić ulažu u projekt "Hrvatski san" vrijedan milijardu eura, pogledajte kako će izgledati

Trebao bi imati sedam hotela sa 400 smještajnih jedinica, 500 apartmana, sportske sadržaje, marinu za mega jahte do 400 vezova, golf teren s 27 rupa, 220 vila, trgovine, restorane, barove, muzeje, galerije i slično, piše portal Direktno.hr.

Leutar.net Čudo kod Dubrovnika: Modrić i Kovačić ulažu u projekt "Hrvatski san" vrijedan milijardu eura, pogledajte kako će izgledati

U skladu s uslovima propisanim u Zakonu o poticanju ulaganja ovaj projekt se može prijaviti za poticaje investicija. Procijenjena vrijednost investicijskog projekta je 920 miliona eura.

Izvor: Klix.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.