Bajden: „Ponosan sam što sam prva crnka koja je služila sa afroamerikanskim predsednikom“

Predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden, rekao je u intervjuu da je „ponosan na to što je prva crnka koja je služila sa afroamerikanskim predsednikom“.

Novi skandal dolazi samo nekoliko dana nakon Bajdenovog katastrofalnog nastupa u debati sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom, piše Yahoo News.

Njegov argument, da je debakl na debati bio samo izolovani slučaj, demantovan je danas. U svom poslednjem javnom nastupu, Bajden je rekao da je ponosan što je „prva crnka koja je služila sa crnim predsednikom“.

Tokom intervjua za filadelfijsku radio stanicu, Bajden je pomešao reči, kada je govorio o svojoj podpredsednici Kamali Haris i bivšem predsedniku Baraku Obami.

„Inače, kao što sam rekao, ponosan sam što sam prvi podpredsednik, prva crnka koja je služila sa crnim predsednikom Sjedinjenih Država“.

Ranije je u intervjuu govorio kako je bio prvi predsednik koji je imao Afroamerikanku za podpredsednicu, i koji je imenovao sudiju Ketandži Braun Džekson, prvu Afroamerikanku koja je ikada služila Vrhovnom sudu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.