Šesnaesto čeka prababino krilo…

Kraj školske godine i početak novog školskog raspusta prababa Cmiljka Rikalo obilježi na neobičan, a možda i jedinstven način u čitavoj Hercegovini.

Ove godine dogodilo se to na Trojičin dan, u nedelju 23. juna u porodičnoj kući prababe Cmiljke u selu Dodanovićima, gdje sva djeca rado dolaze i prve uspomene iz svog djetinjstva, upravo, nose sa ovih okupljanja.

Saznali smo da svake godine prve dane ljetnog raspusta ova brojna porodica nađe vremena da se okupi sa baba Cmiljkom koja je ove godine navršila 93 godine, ne želeći da napušta svoju porodičnu kuću  ni poslije smrti supruga Save koji je preminuo prije četiri godine.

Takođe smo saznali da ova neobično visprena starica svakom praunučetu zna datum rođenja i ona bude ta prva osoba s čestitkama koje uputi svojim miljenicima.

Šta drugo da poželimo babi Cmiljki već da u dobrom zdravlju živi još puno te da se ovaj broj potomstva poveća i da u krilu babinom dogodine bude još jedno mlađe, jer to je mjesto kroz koje su svi prolazili na neizmjernu radost babe Cmiljke.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.