Dodik se predomislio: Danas neće biti odluke o mirnom razlazu, produžio za još 30 dana

Milorad Dodik najavio je danas u Bratuncu da će u narednih 30 dana biti predložen sporazum o mirnom razgraničenju.

„Mi danas krećemo sa formalnom odlukom da se traži mirno razgraničenje. Predložićemo da se prvo razjasne političke nadležnosti vezano za entitete, a da sačuvamo i ostavimo sadašnji model funkcionisanja privreda i u roku od nekoliko godina da to prilagodimo modelu mirnog razgraničenja“, rekao je Dodik u Bratuncu.

On je istakao da niko nikoga ne treba da dira, da srpski narod naprosto više ne može da živi u ovoj BiH.

Dodik je istakao da je ovo što su uradili sa rezolucijom o Srebrenici, o čijem prijedlogu će se danas raspravljati u Generalnoj skupštini UN, urađeno bespravno, da nisu uvažavali Srbe.

Dodik je pojasnio da se samo ako je tročlano Predsjedništvo BiH donijelo odluku onda može pokrenuti inicijativa u UN.

„Mnogo što ostaje prekrišeno. Mi moramo da se tome suprostavimo. Naše suprostavljanje je mir. Naše suprostavljanje je mirni razraz. I to je ono što danas ovdje želimo da poručimo“, rekao je Dodik, koji je danas sa premijerom Radovanom Viškovićem položio vijence na Centralni spomen-krst na bratunačkom groblju.

U Srebrenici će danas biti održana sjednica Vlade Republike Srpske u prisustvu predsjednika Republike Srpske, ministara iz Srpske u Savjetu ministara, kao i načelnika i gradonačelnika lokalnih zajednica sa područja Birča i Podrinja. 

(Srna) Foto: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.