MI – Glas iz naroda: Nestorović i Pavić demonstrativno napustili pokret

Dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili su pokret „MI – Glas iz naroda“, saopštio je taj pokret.

„U toku procesa preobražaja Pokreta MI – Glas iz naroda došlo je do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, i Dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su juče, 20. februara 2024. godine, demonstrativno napustili Pokret MI – Glas iz naroda“, saopšteno je na sajtu pokreta.

Kako se navodi, „u senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača“ dr Branimir Nestorović je ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača.

Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret, a za njim i Aleksandar Pavić.

„Pokret, međutim, nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević, prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević, prema tome, u radu Pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju“, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.