GLASANJE

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95

Plitičar je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Njegova duša odlazi na nebo i sreće Svetog Petra.

– Dobro došli u raj – reče Sveti Petar. – Videćemo da li ćeš ići u raj ili pakao.

– Samo me pusti u Raj, neće biti problema.

– Pustio bih te, ali moram da ispoštujem proceduru.

Pravilo je da morate živeti jedan dan u paklu, jedan dan u raju. Nakon toga ćete sami odlučiti.

– Dobro. – rekao je političar.

Sveti Petar ga je ispratio do lifta koji je spuštao, dole, dole, sve do pakla. Vrata lifta se otvaraju i političar se nalazi usred pažljivo uređenog golf terena. U blizini su bile prostorije kluba, a ispred njih veliki broj njegovih prijatelja i političara sa kojima je često sarađivao. Svi su bili veseli i veseli, obučeni u prelepa večernja odela. Došli su da ga pozdrave, oživljavajući sećanja na vremena kada su se zajedno družili o trošku poreskih obveznika. Posle su uživali u jastogu i kavijaru i pili šampanjac. Ali dan se završio i svi su došli da ga isprate.

Mahali su mu dok je lift polako išao gore, gore i gore gde ga je čekao Sveti Petar i poslao u raj. Naredna 24 sata bio je u društvu veselih duša, kretao se od oblaka do oblaka, svirao na harfi i pevao. I ovo vreme brzo prođe tako da se ponovo nađe pred Svetim Petrom.

– Pa proveo si jedan dan u paklu i jedan dan u raju. Sada izaberite svoju večnost. Političar malo razmisli i odgovori:

– Raj nije loš, ali mislim da će mi biti bolje u paklu.

Sveti Petar ga je bez reči ispratio do lifta i poslao dole, dole i dole, sve do pakla. Otvaraju se vrata lifta i on se nađe usred zapuštene njive punog raznog otpada i smeća. U toj prljavštini video je svoje prijatelje kako skupljaju otpad u crne kese i čekaju da se nešto spusti odozgo.

– Ne razumem – jecao je.

– Prekjuče sam bio ovde, tu je bio teren za golf i klupske prostorije gde smo se gostili jastogom i kavijarom, pili šampanjac, igrali i lepo se proveli. Sada je pustinja puna krhotina i prljavštine, a moji prijatelji izgledaju tako jadno. Šta se desilo?

Đavo mu je stavio ruku na rame, osmehnuo se i pogledao ga ispod obrva, i rekao: – Sinoć i preksinoć smo imali predizborne skupove… A danas… danas ste glasali.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.