Policajci spasili maloljetnicu od utapanja

Hrabri policajci koji su jutros iz Sane izvukli maloljetnu djevojku koja je ušla u vodu kažu da hladnoću vode nisu ni osjetili niti su razmišljali o svojim životima već im je samo u glavi bilo da reaguju najbrže što mogu i da je spasu.

Sve se desilo u ulici Srpskih velikana kod splava u Prijedoru, a zahvaljujući hrabrosti i nesebičnosti policajaca Stefana Ćorića, Miladina Stojančića i Stefana Jovića spašen je mladi ljudski život.

– Kada smo došli na teren djevojka  je već bila u vodi do pasa i krenula je sve dublje da ulazi. Odmah smo bez razmišljanja skočili u vodu, a dok smo došli do nje već je bila do grla u rijeci te se počela opuštati kako bi se pustila. Kolega je uspio uhvatiti za kapuljaču, a ja za desnu ruku te smo je povukli u plići dio te izvukli na obalu – ispričao je policajac Ćorić.

Dodao je da je na obali bilo vozilo Službe hitne pomoći i djevojka je odvezena u bolnicu.

Po njegovim riječima policiji je o ovom događaju stigla anonimna prijava da je jedno lice ušlo u rijeku Sanu vjerovatno sa namjerom da počini samoubistvo.

–  Bez razmišljanja odmah smo se uputili na lice mjesta i tokom dolaska bio je prisutan veliki adrenalin i cilj nam je bio da spasimo ljudski život te nismo razmišljali o hladnoj vodi. Nismo ni osjetili hladnoću i drago nam je da smo uspjeli da spasimo ljudski život. Kada smo djevojku uspjeli da izvučemo na sigurno osjetili smo veliko olakšanje  –  rekao je Ćorić.

Leutar.net Policajci spasili maloljetnicu od utapanja

On je istakao da je policajac u službi građana svih 24 časa i da je neopisiv osjećaj sreće kada znate da ste nekome spasili život

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su policajci Stefan Ćorić, Miladin Stojančić i Stefan Jović pokazali veliku hrabrost i nesebičnost.

– Svojim primjerom pokazali su još jednom spremnost policijskih službenika da žrtvuju svoj život kako bi spasili tuđi – rekli su u policiji.

Dodali  su da je  Policijska uprava  oko 10.25 časova primila anonimnu prijavu da je sa obale rijeke Sane kod splava u Prijedoru mlađa ženska osoba ušla u vodu.

– Brzom intervencijom pomenutih službenika spašen još jedan ljudski život.  Nakon  ukazivanja pomoći, utvrđeno da se radi o maloljetnom licu – rekli su u PU Prijedor.

(Glas Srpske) Foto: Stefan Ćorić i Miladin Stojančić (Foto: MUP RS)

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.