Višković upozorio: Ako se neko drzne da ide na Dodika…

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će budžet Srpske za 2024. godinu biti veći u odnosu na nedovno usvojeni rebalans za ovu godinu.

Sve ono što budžet jedne republike treba da ispunjava naći će se u budžetu Srpske za 2024. godinu. Mi ćemo svoje obaveze redovno ispunjavati, rekao je on.

Podsjeća da je budžet za 2023. godinu bio za milijardu KM veći u odnosu na budžet za 2022. godinu, a u rebalansu je povećan za 140 miliona KM.

Višković tvrdi da je politička i ekonomska situacija u Srpskoj stabilna bez obzira na svakodnevne pritiske “koji su intenzivirani od ljeta”.

On je naveo da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik neće biti sklonjen sa političke scene, dodajući da to neće dozvoliti građani i institucije Srpske.

Višković je ukazao da je ustavna nadležnost MUP Srpske da zaštiti predsjednika Republike.

– Ako se neko drzne da ide u nasilno privođenje predsjednika Republike, moraće da naiđe na otpor MUP Srpske. To ukazujem na sastancima sa svim stranim zvaničnicima i apelujem da se ne drznu i ne pomisle da mogu ići u taj korak, jer će tada uzgroziti bezbjednost većeg broja ljudi, a možda i BiH – rekao je Višković.

On je istakao da Dejtonski sporazum ne ruše predstavnici institucija Srpske, već određeni krugovi međunarodne zajednice, na čelu s američkom Ambasadom u BiH, strane sudije u Ustavnom sudu BiH i nelegalni visoki predstavnik.

Višković je rekao da je Srpska skupo plaćena životima skoro 23.000 ljudi i nema niko pravo ni mandat da uraditi nešto što nije u interesu Republike Srpske.

On je naveo da bi, prema najnovijim istraživanjima rađenim u proteklih 15 dana, vladajuća koalicija u Republici Srpskoj, ukoliko bi sada bili održani izbori, imala veću podršku građana Srpske nego na prošlim izborima.

Izvor: SRNA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.