Dodik se dodvorava Alijevu: Poslao mu pismo u kojem ga hvali i pozdravlja integraciju Karabaha

Predsjednik RS Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu, u kojem navodi da prati dešavanja u Nagorno-Karabahu i izražava želju za prisnijim vezama Republike Srpske i Azerbejdžana.

Dodik se u pismu zahvalio Alijevu na susretu kojeg su imali u Budimpešti krajem augusta. Izvjesno je da Dodik računa na privrednu korist koju može imati od Azerbejdžana.

„Želio bih izraziti svoju zahvalnost na prilici da se sastanem s Vašom Ekselencijom u Budimpešti 20. augusta i da razgovaramo o daljnjim mogućnostima saradnje između Republike Srpske i Republike Azerbejdžan. Pomno pratim događanja koja se tiču ​​situacije u regiji Karabaha i želim reći da je rješavanje višedecenijskih sporova, kao i u istoriji mnogih drugih naroda i država diljem svijeta, zahtijevalo hrabrost i mudrost snažnog i mudrog vođe“, piše u pismu koje je Dodik uputio Alijevu.

Dodik je poželio predsjedniku Azerbejdžana dobro zdravlje i izrazio nadu da će se Karabah integrirati u Azerbejdžan.

„U iskrenoj nadi da će novonastala situacija otvoriti mogućnost pune integracije ove regije i njenih stanovnika, kao i njihov daljnji razvoj i napredak, još jednom želimo dug i stabilan mir i prosperitet regije Karabah i cijelog Azerbejdžana. Primite, Vaša Ekselencijo, izraze mog dubokog poštovanja i dobre želje za Vaše osobno zdravlje i blagostanje, kao i za napredak i prosperitet prijateljskog naroda Republike Azerbejdžan“, zaključuje se u pismu Dodika.

Podsjećamo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i Dodik su se 20. augusta sastali sa Alijevim nakon čega je poručeno da ta zemlja navodno želi ulagati u RS.

Izvor: Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.