Minja Savanović pitao Šulića da li će sniziti i cijenu parizera

BANJALUKA – Zašto u Republici Srpskoj nisu snižene udarne namirnice? Snizili ste tirolsku kobasicu, deterdžent, majonezu, pileću paštetu i začin. Čuj začin. Pa šta je sljedeće na sniženju, plastične čaše, konac za zube?, pitao je tokom aktuelnog časa u Narodnoj skupštini RS Minja Savanović, poslanik Kluba Za pravdu i red, ministra trgovine i turizma RS Denisa Šulića.

Savanović je oštro iskritikovao ovaj način snižavanja cijena koju je Ministarstvo trgovine i turizma RS pokrenulo i dogovorilo sa kompanijama. Rekao je da je odluka da pomenute namirnice budu jeftine, suprotna svakom razumu, te da je Vlada RS trebalo da učini konkretna sniženja namirnica koje su građanima najpotrebnije, te da na njih stavi maržu od 0 odsto.

„Hoćete li možda sada i parizer sniziti, kao što su uradili u Srbiji. Ja vas ministre nisam vidio da u restoranu jedete ove namirnice koje ste dali građanima kao jeftine. Dičite se nečim kao da smo u Zambiji. Ove namirnice koje ste vi pobrojali su smiješne“, poručio je Savanović.

Odgovarajući na pitanje, Šulić je podsjetio kako kampanja „Društveno odgovorni“ traje već mjesecima, da je Vlada Srpske uradila mnogo da pomogne građanima u teškoj situaciji, a da će do kraja ove sedmice proizvođači izaći sa kompletnim spiskom i proizvodima koji će imati maržu 0 odsto.

„Ja sam neko ko kupuje svaki dan sam u trgovinama. Znam da je litar ulja u društveno odgovornim marketima prošle godine bio šest maraka, a sada je 2.8 KM. Ovo je samo početak. Pozvaćemo sve odgovorne kompanije da i dalje učestvuju i ovome i doprinesu da cijene i drugih artikala budu snižene“, kazao je Šulić.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.