„Fizički radnik, nastavnik, novinar, pa poslanik“ Šta od imovine posjeduje Vukanović i čime se sve bavio prije ulaska u politiku

Imovinski profil ovog narodnog poslanika sa najznačajnijim biografskim podacima objavljen je u CIN-ovoj bazi „Imovina političara“.

Prema dostupnim podacima iz ove baze, Vukanović, pored stana u Trebinju, vrijednog oko 100.000 KM i ušteđevine od 15.000 KM, posjeduje i automobil „volvo“, star 19 godina, a čija vrijednost se procjenjuje na oko 12.000 KM.

Novinarima CIN je rekao da ima oko 15 hiljada maraka ušteđevine od zarade sa svoje internetske stranice.

U Vukanovićevom imovinskom kartonu navodi se i imovina, čiji je vlasnik njegova majka Nevenka, a riječ je o porodičnoj kući u Trebinju od 150 kvadrata, čija vrijednost se procjenjuje na oko 300.000 KM, te 500 kvadrata zemljišta, vrijednog 25.000 KM.

Vukanović ima i kredit u iznosu od 50.000 KM koji je digao kod IRB za kupovinu stana sa rokom otplate do 2029. godine. Prošle godine je isplatio i zadnju ratu za kredit koji je digao u Unikredit banci u visini od 30.000 KM.

Kada je riječ o ličnim primanjima, Vukanović je prijavio poslaničku platu u visini od 3.605 KM, kao i 2.000 KM dodatnih prihoda. Kako je pojasnio, riječ je o mjesečnom prihodu koji dobija za monetizaciju svog portala.

Dobro zarađivao, pa „odložio“ fakultet

U imovinskom kartonu još stoji da je Vukanović osnovnu školu i gimnaziju završio u rodnom gradu, a diplomirao 2005. godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na Odsjeku za istoriju i geografiju.

Vukanović je novinarima CIN rekao da je tokom studija radio različite poslove.

Kako je rekao, četiri godine je radio kao fizički radnik u magacinu, istovarajući kamione za različite firme.

U studentskom domu je imao prodavnicu zbog koje je „namjerno malo odužio“ fakultet jer je dobro zarađivao.

– Poslije sam taj novac od prodavnice, kad sam diplomirao, uložio u jednu farmu svinja. Imao sam 30-ak svinja – rekao je Vukanović.

 Dvije godine nakon što je diplomirao radio je kao profesor i novinar.

Od 2007. do 2010. godine je kao profesor Istorije i Geografije predavao u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju, a njegova plata iznosila je oko 640 KM.

Od 2007. do 2014. godine kao novinar je povremeno radio za list “Glas Hercegovine“, Radio-televiziju RS, Radio-televiziju BN i kao voditelj na „Korona“ radiju sa autorskom emisijom „Aktuelno sa Vukanom“.

Prvi politički angažman je imao 2012. godine kada se kandidovao na lokalnim izborima za gradonačelnika Trebinja, međutim bezuspješno.

Dvije godine poslije izlazi i na opšte izbore sa listom koju je osnovao − Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića.

Nakon neuspjeha i na ovim izborima od 2014. do 2018. godine bio je savjetnik Mladena Bosića, tadašnjeg predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednika SDS.

Na opštim izborima 2018. godine je sa SDS-om ušao u koaliciju i kao posljednji na listi osvojio prvi poslanički mandat u Narodnoj skupštini RS.

Četiri godine poslije kao nosilac svoje liste osvaja i drugi poslanički mandat, te dobija čak i svoj Klub poslanika u NSRS.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.