Sreća, radost u Savjetu ministara: Stigli novi automobili, cijena pola miliona KM

Generalni sekreterijat Savjeta ministara BiH, uključujući Kabinet predsjedavajuće Savjeta ministara, danas je dobio novih osam službenih vozila čija ukupna vrijednosti, prema zakonu, može dostići i 650.000 KM.

Novi službeni automobili danas su stigli u Sarajevo, a kupovina istih je sprovedena po Planu javnih nabavki za 2023. godinu.

Tako će Savjet ministara dobiti dva automobila niže klase, jedan automobil niže srednje klase, tri automobila srednje klase i i dva visoke klase.

Leutar.net Sreća, radost u Savjetu ministara: Stigli novi automobili, cijena pola miliona KM

Pravilnikom o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH, koji je Savjet ministara BiH donijelo na 9. sjednici, održanoj 12. aprila 2023. godine propisani su uslovi nabave, broj i način korištenja službenih vozila institucija BiH za potrebe institucija, kao i prava, obaveze i postupanja zaposlenih i lica koja upravljaju službenim vozilima.

Prema pravilniku, niža klasa putničkih vozila je u vrijednosti do 30.000 KM, niža srednja klasa je u vrijednosti do 60.000 KM, srednja klasa do 70.000 KM, viša srednja do 130.000 KM i visoka klasa u vrijednosti do 160.000 KM.

Pravilnikom o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH, koji je usvojio Savjet ministara, predviđeno je da državne institucije nabavljaju, putnička vozila visoke klase nabavne vrijednosti do 160 hiljada maraka.

Predsjedništvo BiH, Ustavni sud Bosne i Hercegovine i Odjeljenje za reviziju institucija BiH izuzeti su od primjene ovog pravilnika.

Leutar.net Sreća, radost u Savjetu ministara: Stigli novi automobili, cijena pola miliona KM

Sudeći prema utvrđenom pravilniku o kupovini automobila i planu nabavke, za osam automobila Vijeće ministara BiH može potrošiti i do 650.000 KM.

(Klix) Foto:Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.