Protest zbog poskupljenja parkinga u Banjaluci

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka sa odbornicima ove stranke u Skupštini grada, saradnicima i građanima blokiraće saobraćaj kod Gradske uprave danas u 11.55 časova.

Organizator Gradski odbor SNSD-a navodi da je protest zbog nezakonitog poskupljenja parkinga.

Cijena parkinga u svim tarifnim zonama u Banjaluci od juče je povećana.

Parking po jednom času u nultoj zoni poskupio je sa jedne na tri KM, u prvoj zoni sa jedne na dvije KM, a u drugoj zoni sa 0,50 KM na jednu KM.

Cjelodnevna karta za parkiranje u prvoj zoni iznosiće sedam KM, a u drugoj pet KM, najavili su ranije iz banjalučke Gradske uprave.

Cijena mjesečne parking-karte koja se može koristiti samo na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni biće povećana sa 40 na 60 KM, a godišnje sa 400 na 600 KM.

Cijena povlaštene karte za stanare iznosiće 100 KM godišnje u nultoj zoni, 80 KM u prvoj i 50 KM u drugoj tarifnoj zoni. Stanari zgrada do sada su plaćali povlaštene karte u jedinstvenom iznosu, 10 KM mjesečno ili 50 KM godišnje.

Iz gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju naveli su da je prilagođavanje parking-zona regulativna mjera čiji je krajnji cilj unapređenje saobraćaja.

Iz ovog odjeljenja dodali su da će biti promijenjene zone pojedinih parkinga, a što je definisano novim Pravilnikom o uslovima, načinu korištenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja na području grada Banjaluke.

Iz Gradske uprave ranije su naveli da cijena parkinga u javnoj garaži u Aleji Svetog Save blok „D“ iznosi jednu KM za svaki započeti čas parkiranja, pet KM dnevna, 100 KM mjesečna, 250 KM tromjesečna karta, a godišnja 1.000 KM.

Izvor: RTRS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.