Ognjen Tadić imenovan za savjetnika Milorada Dodika

Ognjen Tadić, nekada jedno od naprepoznatljivijih lica političke scene u Republici Srpskoj, imenovan je nedavno za savjetnika predsjednika RS, Milorada Dodika, saznaje MojaHercegovina.

Tadiću neće biti prvi put da savjetuje predsjednika Republike, to je radio 1998. u mandatu Nikole Poplašena ali i 2005. kada je prvi čovjek RS bio Dragan Čavić. Ono što jeste interesantno jeste da je sa pomenutim dvojcem bio stranački kolega, sa Poplašenom u radikalima a Čavićem u SDS-u, dok je istorijat njegovog odnosa sa Dodikom bitno drugačiji.

Šta je nekada mislio o lideru SNSD-a, kojem je dva puta bezuspješno stajao na crtu u trci za predsjednika Srpske, pokazao je 2010. godine kada je Dodikovu pobjedu prokomentarisao sa „Laku noć Republiko Srpska“, ali i zajednički nastup na TV duelu četiri godine kasnije.

Tadić je gotovo dvije decenije bio jedan od najistaknutijih opozicionara i pretendenata da „sruši“ vlast na čelu sa Dodikom. U tom periodu bio je i poslanik u Narodnoj skupštini RS, delegat u Domu naroda BiH te trostruki kandidat opozicije za predsjednika RS te jednom kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, ali nijednom nije izašao kao pobjednik.

I prije punoljetstva angažovao se u Srpskoj radikalnoj stranki, u kojoj ostaje do 2006. godine, a potom u SDS-u do 2017. Nakon napuštanja najveće opozicione stranke u Srpskoj osniva vlastitu, Narodnu stranku, sa kojom se ubrzo „utapa“ u DNS te postaje dio vladajućeg bloka. Iako izabran za potpredsjednika, u DNS-u nije imao značajnu ulogu a isti napušta nakon turbulencija koje su dvije godine kasnije pocijepale stranku a potom u političku penziju poslale višedecenijskog lidera Marka Pavića.

Od 2018. do 2022. bio je delegat u Vijeću naroda RS. Spominjao se u međuvremenu i kao jedan od kandidata za sudiju u Ustavnom sudu BiH.

Izvor: Moja Hercegovina

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.