Parlament BiH troši 300.000 KM na crne limuzine

Foto: Pixabay

SARAJEVO – Parlamentarna Skupština BiH odlučila je da se počasti sa tri nove metalik crne limuzine, a za to su spremni izdvojiti gotovo 300.000 maraka.

Zatražili su da vozilo ima pogon na sva četiri točka, da jačina motora bude minimalno 145 kilovata, a mjenjač automatski.

Neophodno je i da automobil ima grijanje prednjih i zadnjih sjedišta, kameru za parkiranje nazad, tempomat, zračne zavjese za putnike naprijed i nazad sa bočnim zračnim jastucima naprijed, kao i kožni upravljač sa komandama za radio, telefon i putni računar.

Istaknuto je i da zadnja bočna stakla i zadnje staklo moraju biti zatamnjeni, te da automobili moraju imati podršku za leđa u prednjim sjedištima, na vozačevom elektropodesiva.

Podsjetimo, CAPITAL je ranije objavio da su institucije u prvih pet mjeseci ove godine potrošile deset miliona maraka na kupovinu automobila u čemu svakako prednjače Predsjedništvo BiH koje za jednu limuzinu izdvaja čak 318.357 KM i predsjednik Republike Srpske koje je za luksuzni mercedes odlučio potrošiti 311.103 maraka.

Iako je BiH opterećena javnim dugom od 12,7 milijardi KM od čega na RS otpada 6,2 milijarde maraka, najniža penzija u Republici Srpskoj iznosi 275 KM  to ne spriječava domaće funkcionere da svaki drugi dan oglase kako im je potrebna nova luksuznija limuzina.

CAPITAL: Bojana Ninković

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.