Đajić najavljuje virtuelnu šetnju po UKC – Pogledajte kako je lijepo biti bolestan

BANJALUKA – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) za poreze i doprinose duguje oko 87 miliona KM, često nemaju novca ni za osnovna sredstva za rad, zbog kvara na kotlovnici zimus su imali probleme sa grijanjem, ali uprkos svemu tome ova zdravstvena ustanova na čelu sa direktorom Vladom Đajićem se odlučila da od UKC napravi turističku atrakciju i privuče građane da vide kako je lijepo ležati u njihovim krevetima.

UKC će potroši gotovo 12.000 KM da bi organizovali ni manje ni više nego virtuelnu šetnju kompletnim bolničkim kompleksom.

Konkretno, oni su raspisali nabavku gdje traže ponuđača koji bi im napravio određen broj fotografija i poveznica kako bi na što realniji način napravili virtuelnu šetnju Kliničkim centrom.

Kako je navedeno u tenderu, glavne tačke fotografisanja i postprodukcije su UKC glavna zgrada, zgrada Ginekologije, zgrada Infektivne klinike, zgrada Klinike za kožne i polne bolesti, kao i lokacije Psihijatrije i Stare bolnice u ulici Zdrave Korde.

U UKC RS traže 191 prizemnu fotografiju, kao i  30 fotografija iz vazduha različitih dimenzija.

Zahtijevaju i 489 poveznica prema lokacijama koje su fotografisane i postprodukciono obrađene koje virtuelno vode gledaoce kroz UKC RS.

„Posjetioci/gledaoci imaju potpunu kontrolu nad onim što trenutno gledaju u virtuelnoj šetnji (pogled od 360 stepeni), takođe imaju maksimalan osjećaj prostornosti, prisutnosti i interaktivnosti; virtuelna šetnja dostupna/otvorena 24 sata na dan“, stoji u tenderskoj dokumentaciji UKC RS.

Klinički centar traži takođe i da virtuelnu šetnju može koristiti kao dekoraciju u kancelarijama, predulazu ili drugom javnom prostoru.

Važno je napomenuti da se ovakav vid virtuelnih šetnji u svijetu obično organizuje za muzeje, tvrđave i druge znamenitosti. U regionu je na primjer moguća virtuelna šetnja beogradskim Kalemegdanom, ali niko nije palo na pamet da privuče pacijente virtuelnom šetnjom kroz Vojno medicinsku akademiju ili KBC „Bežanijska Kosa“.

CAPITAL: Bojana Ninković

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.