Policija jedina dobila plate na vrijeme

Dug prema Bečkoj berzi “težak” više od 300 miliona maraka Vlada Republike Srpske je uspjela da vrati na vrijeme. Sedam dana prije roka, pohvalio se predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. To je bila obaveza koja je Srpskoj mjesecima “visila” nad glavom. Hoće li vraćanje duga proći bez posljedica?

Kasne plate zaposlenima u prosvjeti u Republici Srpskoj. Ima li to veze sa vraćanjem duga?

Vlada je vratila dug ali ima problema sa isplatom plata budžetskim korisnicima. Radnici u javnoj upravi tvrde da im kasne plate. Kako, za Gerila info, tvrde zaposleni budžetski korisnici plata je u junu na vrijeme uplaćena samo zaposlenima u Policiji, 20. juna. Prošle sedmice platu su dobili i zaposleni u Vladi Republike Srpske ali platu još čekaju zaposleni u Fondu PiO i prosvjeti.

Platu nakon policije redom dobijaju zaposleni u ostalim javnim institucijama zaključno i najkasnije do 25. u mjesecu. Zaposleni u osnovnom i srednjem obrazovanju u Republici Srpskoj, potvrđeno je za Gerila info iz više izvora, još nisu dobili platu.

Pitanja u vezi sa kašnjenjem ovomjesečnih ličnih primanja zaposlenima, prije svega u prosvjeti, poslali smo Ministarstvu finansija Republike Srpske. Odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.

Republika Srpska imala je obavezu da do 28. juna vrati dug po osnovu zaduženja na Bečkoj berti. Radovan Višković se pohvalio kako je Republika Srpska uspjela da dug vrati sedam dana prije krajnjeg roka. Inače, Republika Srpska ima obavezu da do kraja godine, po različitim osnovama, vrati dug u iznosu od 1,2 milijarde maraka.

U međuvremenu zasjeda Narodna skupština Republike Srpske. Na njoj poslanici raspravljaju o djelovanju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i načinu na koji će biti spriječeno djelovanje tog suda na teritoriji Republike Srpske.

Izvor: GERILA info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.