Šeranić poručio: Nema povećanja plata za medicinare

Neće biti povećanja plata zdravstvenim radnicima za 10%, poručio je sindikalcima ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

„U ovom trenutku nema sredstava za ovakav način povećanja plata u okviru planiranog budžeta“, rekao je Šeranić u pauzi sjednice Republičkog odbora Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske koja je održana u Banjaluci.

Predstavnici sindikata su tražili povećanje cijene rada shodno odredbi Zakona o platama, vraćanje toplog obroka i regresa. kao i regulisanje kompenzacionih sati što se odnosi na noćni rad, jer kako navode u Sindikatu, zbog nedostatka radnika, oni koji narade sate ne mogu kasnije da ih iskoriste.

„Mi smo donijeli tri zaključka i mi ne možemo očekivati da se oni riješe u roku od mjesec dana, ali u neka naredna dva ili tri mjeseca ćemo imati jasniju sliku“, krekao je Zoran Milutinović, sekretar Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske.

On je poručio da će Sindikat ići sa određenim mjerama i protestima u skladu sa zakonom, ali i da će prije svega pokušati da skrenu pažnju na sebe i pokažu koliko vrijedi rad medicinskog kadra.  

bn

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.