Vlada donela odluku o ukidanju osnovnih i srednjih škola

BEOGRAD, 2. jun 2023, (Njuz) – Vlada Srbije donela je odluku o hitnom ukidanju osnovnih i srednjih škola kako bi se izbegle tragedije poput onih koje su se desile u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu. U saopštenju Vlade stoji da odluka stupa na snagu odmah i da će tokom leta svi školski objekti biti srušeni ili će dobiti novu namenu.

– U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, a škole to očigledno nisu. Zbog toga je doneta odluka da ih u potpunosti ukinemo kako bismo zaštitili decu od svega negativnog što osnovno i srednje obrazovanje nosi sa sobom – izjavila je ovim povodom premijerka Ana Brnabić.

– Ministarstvo obrazovanja već radi na rasporedu rušenja škola, kao i pronalasku novih namena za one škole koje neće biti srušene. Ideja je da se na mestu škola koje se nalaze na atraktivnijim lokacijama naprave stambeni objekti ili tržni centri, dok one koje su na manje atraktivnim lokacijama mogu da se preurede u lokale za izdavanje. Što se prosvetnih radnika tiče niko od njih neće ostati bez primanja jer će svima biti ponuđeno da učestvuju u rušenju škola u kojima su radili – objasnila je predsednica Vlade.

Premijerka je istakla da ovaj potez Vlade ne znači potpuno ukidanje obrazovanja u Srbiji.
-Svi građani koji ipak, uprkos svemu, žele da steknu neko obrazovanje imaće, kao i do sada, mogućnost da kupe diplomu po izboru – objasnila je Brnabićeva.

Izvor: Soko Sokolović / Njuz.net

Zbog ljudi koji ne mogu sami shvatiti moramo napisati da je tekst šaljivog karaktera.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.