Dodikov zet i vlasnik lanca „Moja apoteka“ u biznisu sa nekretninama

Foto: CAPITAL

BANJALUKA – Zet Milorada Dodika, Pavle Ćorović sa vlasnikom lanaca „Moja apoteka“ Strahinjom Kujundžićem kreće u biznis sa izgradnjom stanova, saznaje portal CAPITAL.

Ovaj dvojac nedavno je u Banjaluci osnovao preduzeće „Monte Block“ u koji uplatili po hiljadu maraka kapitala i sa kojim kreću u osvajanje tržišta.

Preduzeće je registrovano u ulici Koste Jarića, a odgovorno lice, odnosno direktor je Zoran Lukić.

Poslovni račun ovog društva ograničene odgovornosti u banci je otvoren 5. maja ove godine sa čime su se stekli uslovi za poslovanje.

Ćorović, suprug Gorice Dodik, u tržište nekretnina ulazi nakon što se probio u poslu sa proizvodnjom alkohola.

Njegovo preduzeće „Agro destil“ iz Laktaša sa „Djedovom rakijom“ polako osvaja tržište, a njegovi proizvodi će se uskoro piti i u institucijama Republike Srpske na čijem je čelu decenijama unazad njegov punac, Milorad Dodik.

Takođe suvlasnik je i preduzeća „Redbox media“, a partner u ovom poslu mu je Renato Radišić, sin Mileta Radišića, Dodikovog kuma.

Kujundžić je, s druge strane, vlasnik preduzeća koje upravlja lancem apoteka „Moja apoteka“ koje ima godišnji promet veći od 50 miliona maraka.

Posjeduje 107 maloprodajnih objekata u kojima radi oko 270 farmaceuta.

Mediji su ranije njegov ulazak u ovaj posao povezivali sa Miloradom Dodikom i tadašnjim ministrom zdravlja Rankom Škrbićem.

CAPITAL: D. Tovilović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.