SNSD ponudio: Pomoći ćemo u uređivanju medija čiji novinari i urednici odu u zatvor!

„Mi smo poznati po izuzetnom zalaganju za medijski pluralizam“.

Izvršni komitet SNSD-a saopštio je da će predstavnici te partije iznijeti važne prijedloge tokom predstojećih javnih rasprava o nacrtu izmjena Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda sa ogromnim novčanim kaznama.

„Svjesni da predviđene kazne za klevetu i uvredu iznose i do 120.000 KM, što ne može platiti niko od novinara i urednika medija, te da će zbog toga otići u zatvor, mi smo odlučili da tim medijima pružimo našu pomoć potpuno besplatno: naši stručnjaci će pomoći u uređivanju tih medija sve dok su njihovi novinari i urednici u zatvoru, a ako bude trebalo i kasnije, kada se vrate! Mnogi naši stručnjaci već imaju zavidno dugogodišnje iskustvo u uređivanju medija, počevši od našeg Javnog RTV servisa pa do niza lokalnih medija, pa im neće biti teško da pripomognu medijima koji su se do sada sami uređivali bez naše pomoći. Najvažnije je da njihovi novinari i urednici za vrijeme svog boravka u zatvoru neće morati nimalo da brinu da li će njihovi mediji opstati, jer ćemo se mi za to ozbiljno pobrinuti: svi će opstati pod našim maksimalno profesionalnim nadzorom, po najvišim novinarskim i etičkim standardima!“, ističe se u saopštenju Izvršnog komiteta SNSD-a nakon sjednice u Banjaluci.

„Mi smo poznati po izuzetnom zalaganju za medijski pluralizam i u tom smislu predlažemo čitav niz naših iskusnih profesionalaca koji će pomoći vašim medijima: preporučujemo vam gospodina Slavka Mitrovića, predsjednika Političkog savjeta SNSD-a, za urednika unutrašnje politike i spoljnopolitičke rubrike, dok bi vas Pero Simić, kao dugogodišnji medijski savjetnik predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, ekskluzivno informisao o svakom potezu predsjednika Dodika. Svoju spremnost da vam besplatno pomognu ponudilo je niz naših prekaljenih boraca za slobodu medija poput Luke Petrovića, Vojina Mitrovića, Sredoja Novića, Nikole Špirića i mnogih drugih. A bogato iskustvo jednog Zorana Tegeltije kao predsjednika Savjeta SNSD-a za društveno-ekonomska pitanja, bilo bi vam od dragocjene pomoći za uređivanje društvene i ekonomske rubrike u vašim medjima, kako bi vaši čitaoci i gledaoci bili iz prve ruke informisani o svim našim ekonomskim uspjesima i snažnim naporima na izgradnji pravednijeg društva kome težimo“, saopštio je Izvršni komitet SNSD-a.

Koalicioni partneri SNSD-a saopštili su da snažno podržavaju ovu inicijativu, a i sami su iznijeli svoje prijedloge medijima. „Gospodin Nenad Nešić će biti pouzdan urednik crne hronike, jer je odlično obaviješten o borbi protiv narkomafije, tim prije što je i sam jedan od vodećih učesnika te borbe“, saopštio je DNS. „Naš predsjednik Nenad Stevandić može obavljati dužnost glavnog urednika bilo kog medija, jer se razumije u sve i svakog, a posjeduje mentalnu snagu i intelektualnu nadmoć da obavlja po četiri-pet poslova odjednom“, saopšteno je iz „Ujedinjene Srpske“. Lider SP-a Petar Đokić lično se oglasio na tek otvorenom Instagram nalogu s kratkom porukom: „Ako želite da prvi saznate koji ćemo rudnik zlata najprije otvoriti, kada ćemo otvoriti rafineriju nafte u Obudovcu i još što šta ekskluzivno i senzacionalno – stojim vam na raspolaganju da pišem i govorim o tome!“, poručio je Đokić.  A lider NPS-a Darko Banjac saopštio je da će biti urednik ili novinar gdje god ga pozovu. “Do sada sam sređivao stanje u nekoliko stranaka, pa mi nije problem da pomognem i u uređivanju više medija. Politička korupcija u redovima opozicije, vrhunski potencijali našeg zdravstva i turizma, razvoj naše vještačke inteligencije – samo su neke od tema u koje vas mogu stručno uputiti. Živjela sloboda naših medija!“, poručio je Banjac.

Tekst je satiričnog karaktera

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.