Višković: „Sloboda medija ideal kome treba svakodnevno težiti“

Premijer Srpske je istakao da je sloboda medija, kao i objektivno i istinito informisanje javnosti, preduslov svakog demokratskog društva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je povodom Svjetskog dana slobode medija da je sloboda javnog izražavanja ideal kojem treba svakodnevno težiti, pažljivo praveći balans između potrebe javnosti za pravovremenim izvještavanjem i potrebe da bude objektivno i činjenično informisana.

„Ovo je izazov sa kojim se danas, u kontekstu intenzivnog tehnološkog napretka kojem svakodnevno svjedočimo, suočava svako društvo, pa tako i ovo naše. I pored ubrzane, tehnološke transformacije medija, sloboda izražavanja ostaje imperativ za svako društvo, neodvojiva od prava javnosti da ne ostane uskraćena za pravovremenu i objektivno izbalansiranu informaciju“, navodi se u čestitki Viškovića upućenoj novinarima, redakcijama i udruženjima novinara, kao i zaposlenim u sredstvima informisanja.

Premijer Srpske je istakao da je sloboda medija, kao i objektivno i istinito informisanje javnosti, preduslov svakog demokratskog društva.

Generalna skupština UN proglasila je 3. maj Svjetskim danom slobode medija da bi podigla svijest o važnosti slobode medija i podsjetila vlade da je njihova dužnost poštovati i osigurati slobodu izražavanja.

(Srna) Foto: Srna 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.