Tužilaštvo: Nakon masakra dječak neće odgovarati

Učenik 7. razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbeđenja nije krivično odgovoran.

To je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K.K. je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ocu ovog dečaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se, u prisustvu radnika Centra za socijalni rad, od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Naloženo je i da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstanci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina, kaže se u saopštenju.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje i u ime celog kolektiva VJT, izrazio je najiskrenije saučešće porodicama nastadale dece i radnika škole.

(B92)  Foto: Novosti

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.