Ministar prosvjete Ružić: Poguban uticaj zapadnih vrednosti

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je na vanrednoj konferenciji povodom pucnjave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” da je taj događaj najveća tragedija koja je zadesila Srbiju i obrazovni sistem.

“Kao što znate, Srbija je takođe, nažalost, deo onog sveta u kojem se ovakve stvari sve češće događaju. Evidentan je kancerogen, poguban uticaj interneta video igrica, takozvanih zapadnih vrednosti i svima nama je jasno da je potreban krupan preokret, pooštravanje mera, ali i sistemsko iznalaženje rešenja kako ova tragedija ne bi, ne daj Bože, prerasla u društveno prihvatljiv način ponašanja kakav je nažalost slučaj u nekim zapadnim društvima”.

Ružić je izjavio da je ovo društveni fenomen kojim moramo svi zajedno da se pozabavimo.

Najavio je da će određeni zakoni “pretrpeti izmene i dopune”, te da su pripremljena podzakonska akta.

Jedna od tačaka tih mera je povećanje broja psihologa, pedagoga i defektologa, kako bi se prevenirali potencijalni slučajevi nasilja.

Dodao je i da je zahvalan na hrabrosti nastavnika i svih onih koji su bili pristuni u školi i koji su pokušali da spreče tragediju.

“Tim psihologa je promptno pozvan kako bi se učenicima zaposlenima i roditeljima pružila adekvatna podrška u ovom veoma traumatičnom periodu koji sledi”, istakao je Ružić.

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.