Za CIK predsjednika Srpske vozilo od 270 hiljada KM

Za četiri automobila za CIK predsjednika Republike Srpske, računajući i PDV, biće izdvojeno više od pola miliona KM.

Služba CIK Predsjednika Republike Srpske nabavlja četiri nova luksuzna automobila. Najskuplji od njih koštaće oko 270 hiljada KM bez PDV-a a u tenderskoj dokumentaciji navedeno je da vozilo, pored ostalog, mora posjedovati i ventilaciju i masažu prednjih sjedala, frižider i TV. Izbor najpovoljnijeg ponuđača naknadno će pokazati za koga je „crtana“ tenderska dokumentacija. 

U drugom LOT-u nabavljaju se tri vozila, ukupne vrijednosti 200 hiljada KM. Za četiri automobila za CIK predsjednika Republike Srpske, računajući i PDV, biće izdvojeno više od pola miliona KM.

Leutar.net Za CIK predsjednika Srpske vozilo od 270 hiljada KM

Prije tri godine, tadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, približila se iznosu od milion KM za nabavku službenih vozila. Pisali smo da je u 2019. za pet limuzina “Brčko Gasu” Đorđa Kojića dala 650 hiljada KM, a u 2020. još 270 hiljada.

Budžet CIK predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u oktobru prošle godine povećan je sa 11 na čak 56 miliona KM. Povećanje se dobrim dijelom odnosilo na rashode za korištenje roba i usluga – sa 7,2 miliona povećani su na 52,6 miliona KM.

CIK Predsjedniku Republike Srpske sada nije nikakav problem bahatiti se javnim novcem. Nabavka samo jednog vozila vrijednog više od 270 hiljada KM, tek je kap u moru planiranih rashoda. Desetine miliona KM odlaze na luksuz u kom uživa Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici.

U planu javnih nabavki planirano je 200 hiljada KM za nabavku odlikovanja, 20 hiljada za nabavku cvijeća, kuhinja u restoranu Palate progutat će 115 hiljada, servisiranje i održavanje vozila 150, njihovo pranje i osiguranje po 40 hiljada… 

Za proslavu Dana Republike Srpske ide 650 hiljada KM, slijede hoteli, restorani, reprezentacije, sve sa iznosima od po skoro 100 hiljada KM. Budžet od 52 miliona KM uspješno prati sve apetite predsjednika Republike.

Izvor: Žurnal.info Foto: Hercegovina.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.