Premijer Srpske u višednevnoj posjeti Kini

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nalazi se u višednevnoj posjeti u Кini, gdje će se sastati sa predstavnicima kineskih kompanija, te posjetiti sajam potrošačkih proizvoda i predstaviti potencijale Srpske.

Višković će razgovarati sa delegacijom grupacije „Sinofarm“, te predstavnicima kompanija „Čajna enerdži grup“ i Кineske nacionalne aero-tehnološke korporacije AVIК, kao i sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti infrastrukture, građevine i željezničkog saobraćaja.

Nakon sastanaka koje će imati u Pekingu, Višković će sa članovima delegacije posjetiti i Hainan gdje se održava jedan od najvećih međunarodnih sajmova potrošačkih proizvoda „EКSPO 2023“, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

U okviru posjete sajmu, planirano je da se predsjednik Vlade sastane sa izlagačima i predstavnicima kompanija iz različitih oblasti.

Planirani su i sastanci na kojima će Višković predstaviti potencijale Republike Srpske, mogućnosti poslovanja, mjere i aktivnosti, kao i podsticaje koje daje Vlada Republike Srpske stranim investitorima, te sve ostale prednosti i mogućnosti ulaganja u Republiku Srpsku.

Višković se juče sastao u Pekingu sa predstavnicima Кineske državne građevinske inženjerske grupe i Кineske željezničke inženjerske grupe.

On je tom prilikom izjavio da vidi veliku razvojnu šansu Republike Srpske uz pomoć kompanija koje dolaze iz Кine, navodeći da sa tim kopanijama Srpska radi na projektima vrijednim više od dvije milijarde КM. 

(Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.