Policija Crne Gore dan uoči izbora pronašla izborni materijal

Crnogorska policija sinoć je sprovela akcije na više lokacija u cilju sprečavanju zloupotreba u susret predsedničkim izborima, koji se održavaju danas.

Kako prenosi RTCG, podgorička policija je u jednom od pretresa našla izborni materijal s imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata.

Nakon medijskijh informacija ovoj akciji, Uprava policije oglasila se i zvanično.

„Policija Crne Gore je u saradnji sa državnim tužilaštvima, u više gradova sprovela aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih dela u vezi zloupotrebe izbornog procesa, te su izvršeni pretresi na više lokacija i prikupljena obavještenja od više lica“, navedeno je u objavi na Tviteru. 

Policija Crne Gore apeluje na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih izbora.

Takođe upozorava da će „sva lica, bez izuzetka, za koja se utvrdi da su izvršila krivična dela protiv izbornih prava biti procesuirana“, navedeno je u saopštenju. 

Građani danas biraju između dva kandidata koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu glasanja, aktuelnog šefa države i lidera DPS-a Mila Đukanovića i predsednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

(Tanjug)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.