Limuzine od pola miliona KM za sigurnost funkcionera Srpske

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP)  Republike Srpske potrošiće oko 550.000 KM za nabavku automobila za potrebe obezbjeđenja štićenih ličnosti.

Naime, raspisana je nabavka kojom MUP traži ponuđača za četiri automobila od kojih najskuplji iznosi gotovo 200.000 KM sa PDV-om, takođe, traže jedan automobil od skoro 140.000 maraka, jedan od 128.000 KM, te jedan od 99.450 maraka.
Metalik crna limuzina od 200.000 KM

MUP tačno zna šta traži, tako da su tenderu, skoro nacrtali automobile željenih karakteristika, čak su im i boje vrlo važne.

Kada je u pitanju najskuplji automobil zatražili su da on bude metalik crne boje, EURO 6 standarda, te da ima pogon na svim točkovima.

Potrebno je da snaga motora bude minimalno 255 kilovata, mora imati kameru za vožnju unazad, grijanje prednjih sjedišta, kao i automatski mijenjač.

Zahtijevano je da automobil bude dizel, limuzina, kao i da posjeduje tempomat sa kontrolom razmaka vozila.

Za automobil za koji su ponudili gotovo 140.000 KM, zahtijevano je da bude metalik sive boje, da ima pogon na sve točkove, kao i da ima grijanje za prednja i zadnja sjedišta.

Zahtijevano je da ima sistem čitanja saobraćajnih znakova, kao i sistem kontrole pritiska u gumama, kao i sistem pomoći pri kočenju.

Vozilo od 128.000 maraka bi trebalo biti metalik crne boje, EURO 6 standarda, da ima pogon na sve točkove, kao i da posjeduje tempomat.

Neophodno je da posjeduje putni računar sa višestrukim prikazom informacija, kao i induktivno punjenje mobilnog telefona.

I za automobil od gotovo 100.000 KM je zatraženo da bude metalik crni, da ima pogon na sve točkove, kao i automatski trozonski klima uređaj.

(Capital) Foto: Ilustracija/ caranddriver/ GM)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.