Grobnica za Miodraga Jahuru – Saborci tragično preminulog borca u humanoj akciji

Dio saboraca Miodraga Jahure koji je tragično okončao život 16.10.2020. godine, simbolično ili ne, na dan početka još jedne predizborne kampanje… Digavši ruku na sebe završio je ovozemaljski život postavši simbol jednog vremena – vremena u kojem se sistem, bez obzira koje partije su činile vlast od završetka rata pa do danas, okrutno ponio prema demobilisanim borcima.

Miodrag Jahura ni dvije i po godine nakon tragične smrti nema adekvatnu grobnicu. Njegovi saborci, tačnije dio njih, odlučio je da to promijeni pa će sutra (4.3.2023. godine) na Trgu slobode, sa početkom u 9 časova, početi akciju prikupljanja sredstava kojim bi se napravila adekvatna grobnica za njihovog saborca.

Ovo nije samo priča o Miodragu Jahuri, niti je priča samo o demobilisanim borcima, ovo je priča o obespravljenim, zapostavljenim, ugaženim pojedincima u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini.

Zato, pokažite humanost i sutra se pridružite se akciji izgradnje vječne kuće za Miodraga Jahuru – čovjeka koji je kao golobradi dječak ušao u rat iz kojeg, sticajem raznih okolnosti skoro pa nikad nije ni izašao niti dočekao neke bolje dane…

Igor Svrdlin – Moja Hercegovina

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.