Srbija postaje prva u regionu po platama, evo gdje je BiH

Srbija danas, u decembru 2022. ima prosječnu platu 718 evra, BiH 608, Sjeverna Makedonija  558, Crna Gora 726 evra, rekao je Vučić i dodao da sada Srbija postaje prva u regionu. Vučić je ukazao da je BiH bila ispred Srbije, a sada su kod nas 15 do 16 odsto veće plate i da su se dogodile dramatične promjene posljednjih godina.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da on ne želi da se kocka sa zemljom i sa svim onim što je postignuto.

„Neka narod bira one koji će da budu kockari, ja nisam kockar, ja se sekiram za svaki dinar koji treba da uložimo negde, za svaku platu,  penziju, svako dete na Kosmetu, da bih mogao da govorim možda blefiraju, a možda ne“, rekao je Vučić za RTS govoreći o tome da li postoje prijetnje o tome da može doći do izolacije Srbije.

Vučić je iznio podatke iz 2012. godine po kojima je prosječna plata 2012. u Srbiji bila od 329 do 366 evra, u BiH 378 evra, Sjevernoj Makedoniji 305 evra, Crnoj Gori 495 evra, Hrvatskoj kao članici EU 748 evra.

Srbija danas, u decembru 2022. ima prosječnu platu 718 evra, BiH 608, Sjeverna Makedonija  558, Crna Gora 726 evra, rekao je Vučić i dodao da sada Srbija postaje prva u regionu.

 Naveo je da Srbija ima i najnižu stopu javnog duga, stopu nezaposlenosti, a da jedino nižu ima Albanija.

Istakao je da se to gradi veoma ozbiljnom ekonomskom i promišljenom spoljnom politikom, nivoom investicija…

 „To ne pada sa neba, to moramo da čuvamo“, istakao je Vučić dodajući da se očekuje da prosječna plata u martu dostigne 750, do kraja godine 820, a do 2025. bude 1.000 evra i uz inflaciju koja neće biti uvezena.

 Na konstataciju da su to ozbiljna obećanja, Vučić je rekao da ih je davao i 2020, pa mu niko nije vjerovao, a sada svi vide da je istina.

 Vučić je ukazao da je BiH bila ispred Srbije, a sada su kod nas 15 do 16 odsto veće plate i da su se dogodile dramatične promjene posljednjih godina.

(Tanjug)  Foto: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.