Hrvatski predstavnici na Evroviziji otkrili šta znači „ŠČ“ u njihovoj pesmi, pa spomenuli i Han Pijesak

11.02.2023. Opatija - Grupa Let 3 pobjednik na Dori 2023. s pjesmom "Mama SC!". Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Bend Let 3 s pesmom „Mama ŠČ“ predstavljaće Hrvatsku na predstojećoj Evroviziji u Liverpulu.

Odmah nakon pobede riječke grupe Let 3 na Dori počeli su da se nižu komentari o ovoj numeri na društvenim mrežama.

Sam naziv pesme, koji je neobičan, mnoge je zbunio, a članovi muzičke grupe su sada otkrili šta znači „ŠČ“.

„ŠČ je s jedne strane ulaz u korene civilizacije, jer je ŠČ stara hrvatska reč, glas i slovo, barem 3.000 godina starije od prvog pisma Sumera. Za one koji nisu čuli za Sumere, ŠČ je i hiljadama godina starija od pismenosti u Srbiji, a i Čačku“, rekli su za 24sata.hr, pa dodali:

„S druge strane, ‘Mama ŠČ’ je društveno-političko ogledalo trenutka na više nivoa. Na primer, zašto pratioci Evrovizije vole da gledaju muškarce u haljinama i kako mi u tome možemo da im izađemo u susret?! Dalje, kakav užas može da napravi politički moron i kakve debilarije izmišljaju da se to kvazi opravda. I još dalje – ima li života posle smrti, ima li života posle ljubavi, ima li ga u svemiru, kakva je situacija po tom pitanju u Han Pijesku i tako dalje… Puno je tu svega, da, ali je*i ga, niko ništa ne radi, sve moramo mi sami, jedino se još Vučić nešto batrga.“

Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja su u intervjuu za N1 otkrili kako „ŠČ“ može označavati i krvnu grupu, ali da to takođe može biti i uzdisaj pri orgazmu ili meditaciji. Dakle, značenje je slobodno za interpretaciju.

„Tema je ratna, pesma je antiratna, nastajala je prošlo leto dok sam u Splitu radio jednu predstavu. Došlo je do tog ratnog momenta da napravimo ratnu operu i Mama ŠČ je jedna od pesama iz ratne opere“, rekao je Mrle.

Izvor: Nova.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.