Promocija knjige „Zavičaj sunca“, pjesama o Trebinju

Narodna biblioteka Trebinje organizuje u četvrtak, 19. januara u 18 časova promociju knjige „Zavičaj sunca“, autora Nenada Jera Radenkovića, pjesnika sa Kosova i Metohije. Pored promocije u biblioteci, u saradnji sa RTD „Swisslion“ Trebinje organizuje se još jedna promocija, u subotu u Gradu sunca (Etno selo) sa početkom u 20 časova.

„Bratska ljubav i gostoprimstvo koje me je dočekalo svaki put kada sam bio u Trebinju, izazvalo je u meni želju da se odužim i zahvalim na jedini i najbolji način na koji ja umem. Zato sam sa zadovoljstvom i velikim emotivnim nabojem pisao pesmu po pesmu, želeći da sve svoje doživljaje pretočim u stihove. Taj moralni dug sam sklopio među korice ove knjige, u kojoj su manastiri, spomenici, reka, mostovi, grad, Leutar, platani i meni dragi ljudi…

Kad god budem mogao dolaziću u ovaj grad i u Hercegovinu, jer odavno sebe doživljavam kao biće ovog prostora, a kada me više ne bude bilo, neka ove pesme budu svedočanstvo da sam ovde rado dolazio i s’ ljubavlju ostavio deo sebe ispod ovog sunca, među ovim golim stenama.

Čujem, poruku huka Leutarskih vrhova

Trebinje je rodom sa Kosova…“

Ovako je o svojoj knjizi koju predstavljamo napisao autor Nenad Jero Radenković.

Nenad Radenković Jero rođen je 17. decembra 1966. u Grabovcu, Opština Zvečan. Gimnaziju je završio u Kosovskoj Mitrovici 1985. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Prištini.

Napisao je knjigu pjesama: „Povorka na tuđim nogama” (Novi svet, 1995), Iskonija”, „Poetika leleka”, „Zemljani petao” i „Crne krede”, „Odvikavanje od gospoda”. U pripremi je knjiga „Kratke priče sa Košara”. Napisao je značajna djela za horove i pjevačke etno grupe. Piše prikaze, eseje, i književnu kritiku. Njegova poezija je prevedena na ruski, španski, rumunski, makedonski i francuski jezik.

Sa porodicom živi na Kosovu i Metohiji.

Promocija knjige će se održati u četvrtak 19. januara u prostorijama Narodne biblioteke sa početkom u 18 časova.

Druga promocija knjige će se održati u Gradu sunca (Etno selo) u subotu 21. januara sa početkom u 20 časova.

Leutar.net Promocija knjige "Zavičaj sunca", pjesama o Trebinju

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.