Primao platu 15 godina, a nije dolazio na posao

Salvatore S. iz Italije je čak 15 godina primao platu, a da nijedan dan u tih 15 godina nije došao na svoje radno mjesto.

Kako prenosi njemački “Stern”, pozivajući se na italijanski portal “Calabria News”, Salvatore S, je zaposlen u bolnici u Katancaru u Italiji.

Kako mediji prenose, primio je nevjerovatnih 538.000 evra, a da nije ni prstom mrdnuo.

Kako to da godinama niko nije primijetio šta se događa?

Navodno je Salvatore uspješno lagao, varao i prijetio kolegama. U međuvremenu ga je državni advokat optužio za zloupotrebu položaja, prevaru i iznudu.

To što prevara dugo nije bila primijećena, navodi se u istrazi, pridodala je i činjenica da je nadređeni Salvatorea S. u nekom trenutku otišao u penziju, a njegova stalna odsustva očigledno više nisu bila zanimljiva.

U julu 2020. počela je istraga usmjerena na Salvatorea S. i ukupno šest direktora bolnice, od kojih su najmanje dvojica navodno pokrivali aktivnosti 67-godišnjaka. Neki italijanski mediji su Salvatora nazvali “Kralj odsutnih”, prenosi b92.

Salvatoreu je počelo suđenje, a prethodno je italijanska vlada pooštrila odgovarajući zakon nakon što se saznalo koliko je izostanak s posla rasprostranjen u javnom sektoru.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.