Nešić otkrio: Dobio sam „zeleno svjetlo“ za ministra, sve ću nas obezbijediti!

„Dobio sam ‘zeleno svjetlo’ od predsjednika Milorada Dodika, a i direktor Sipe Darko Ćulum mi je darovao saglasnost i preporuku da budem novi ministar bezbjednosti BiH! Ostalo je još samo da mi Tužilaštvo BiH izda dokument da sam ‘strejt’, k’o što i jesam, pa da konačno preuzmem dužnost ministra. A onda kad zasjednem, sve ću nas višestruko obezbijediti!“, otkrio je lider DNS-a i kandidat za ministra bezbjednosti BiH Nenad Nešić u intervjuu za Javni TV servis.

Piše: Slobodan Durmanović / Buka

„Ja ću sada biti javni servis svih nas, jer ja, kao diplomirani pravnik, jedan od najiskusnijih ovdje, najbolje znam šta znači vladavina prava  i kako provesti sve mjere odbrane i zaštite svih nas! Ja lično nisam imao ovu ministarsku ambiciju, ali kao čovjek i vjernik imam obavezu da ispunim dužnost koja mi je povjerena sa najvišeg mjesta: Božija je volja da ja budem ministar, a ne moja! Evo, sad za Božić, a uoči Bogojavljenja, Bog mi se javi i obrati gotovo lično: Nenade, sine, da li si spreman da, kao posvijećeni pastir, povedeš svoje stado za sobom? Na ovaj upit Svevišnjeg, nisam ni mogao drugačije odgovorit’ nego ‘vako k’o što vama sad kažem: da, spreman sam da moje malobrojno, ali vjerno stado, povedem mojim stopama u bezbjednije okruženje! A što kaže naša narodna poslovica: dobra ovca ne bleji puno, a dosta vune daje!“, ispričao je Nešić.   

„Bog pomaže onome ko je hrabar, onome ko radi i ko je vrijedan. A meni je milija vjernost vrijednostima našeg najvećeg živog patriote, mog prijatelja i predsjednika Dodika, od bilo čijeg novca na ovom svijetu. Prijatelje sreća stvara, a nesreća provjerava, kaže stara latinska poslovica. A predsjednik Dodik našao je u meni sreću u prijetećoj nesreći za ovu našu državu i naš sistem koji smo mukotrpno gradili. Ovdje pravda već dugo spava, ali ja ću je odlučnim djelovanjem probuditi: padaće kriminalci jedan za drugim k’o kruške! A zavjerenicima koji su se sa svih strana ustrijemili na nas, poručujem: neće vam proći! Ja ću sve prijetnje za čas posla otkloniti, biće k’o rukom odnesene, što se kaže. I da, na kraju, parafraziram cara Lazara: ja ne odlučujem da li ću biti ministar po sili koja me prati, već po tome kolika je svetinja ministra koju branim, da bi’ sačuvao bezbjednost svih nas!“, poručio je Nešić.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da jedva čeka da Nešić zasjedne u ministarsku fotelju. „Vrijeme koje dolazi je dosta izazovno, traži nove, energične ljude i patriote. A jedan od najvećih među njima je gospodin Nešić. On me je uvjerio da posjeduje širok dijapazon informacija o mnogim nečasnim kriminalnim radnjama koje se odvijaju iza naših leđa, a koje prijete da potkopaju same temelje ove naše države: trgovina drogom, pranje para, politička korupcija i još kojekakvi razni ekstremizmi. Mala bara, a puno opasnih krokodila, što se kaže. Ali, gospodin Nešić stiže u pravo vrijeme da, uz moju punu podršku, spasimo što se spasiti može od ove naše države. Dosta smo mi ovdje trpjeli kriminalce raznih boja, a ruke su nam bile vezane dok smo bili prinuđeni da gledamo kako razjedaju zdravo tkivo našeg narodnog organizma. Dosta je bilo! Gospodin Nešić nam stiže kao svježi, topao dašak vjetra promjena, da ogrije naše napaćene duše u ove hladne zimske dane. Vrijeme sada radi za nas, a nek je i svima ostalima na zdravlje i spasenje. Živjeli!“, poručio je Dodik.  

Tekst je satiričnog karaktera

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.