Na Ilidži napadnuta grupa iz Beograda, jedna osoba izbodena nožem

Na Ilidži je danas napadnuta grupa građana iz Beograda a jedan od njih je povrijeđen nožem.

Kako je za Klix.ba ispričao jedan od učesnika događaja, sve se odigralo na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu koji se ovih dana održava u jednom hotelu na Ilidži.

Prema njegovim riječima, u holu hotela je najprije napadnuta grupa roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara iz Beograda.

„U jednom trenutku roditelji FK Zvezdara su imali zastavu. Nismo imali nikakvu namjeru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htjela je da otme zastavu“, ispričao nam je jedan od roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara.

Kako je rekao, oni su krenuli za njima ali napolju ih je dočekala još veća grupa koja je bila maskirana, a imali su baklje i noževe.

Tada su ih ponovo napali a jednog roditelja su povrijedili nožem. Kako ističe naš sagovornik, više se ne osjećaju sigurno i razmišljaju da se povuku s turnira.

Iz MUP-a KS nam je potvrđeno da je došlo do incidenta ali bez detalja.

„Policija je obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže, te da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, i prevezeno je na ukazivanje ljekarske pomoći. Nije životno ugrožena”, kazao nam portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj. Za sada ne mogu dati više informacija.

(klix)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.