Protest protiv poskupljenja struje: Ovo će biti duga i neprestana borba! (VIDEO)

Lista Za pravdu i red je danas u Trebinju organizovala protest protiv poskupljenja struje, ali i sumnjivih prodaja te trošenja javnog novca. Na skupu je saopšteno da je Ustavnom sudu Republike Sprske predata apelacija, tj. inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti uvedenih blok tarifa. Na skupu su se, pored Nebojše Vukanovića i poslanika pokreta, obratili i Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine i Ljubiša Krunić. Poručeno je da se od borbe neće odustati i da je ovaj skup samo početak borbe čiji je krajnji cilj spriječavanje kriminalnih radnji i donošenja neustavnih odluka.

Oko 300 ljudi danas je svojim prisustvom diglo glas protiv poskupljenja struje, kupovine sumnjive firme u vlasništvu ruskog milijardera Rašida Serdarova od strane Elektroprivrede Republike Srpske, po cijeni od 200 miliona KM (?!) te ostalih radnji za koje postoji osnov sumnje da se radi o nezakonitim. Organizator protesta je lista Za pravdu i red, a na skupu su govorili Nebojša Vukanović, Đorđe Vučinić, Zagorka Grahovac, Nenad Grković, Ljubiša Petrović i Ljubiša Krunić.

Leutar.net Protest protiv poskupljenja struje: Ovo će biti duga i neprestana borba! (VIDEO)

Na skupu je rečeno da je danas predata apelacija Ustavnom sudu Republike Srpske koju, kao podnosioci, potpisuju Nebojša Vukanović i Đorđe Vučinić, a u kojoj je, na 14 strana, obrazložena neustavnost odluke o uvođenju blok – tarife, a od Ustavnog suda se očekuje da ocijeni ustavnost i zakonitost odluke koju je Regulatorna komisija dozvolila, a koja je, po mišljenju mnogih, sprona i neustavna.

Uskoro opširnije…

Moja Hercegovina

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.